Kuluneen kevään aikana olen lukenut useammastakin blogista "10 syytä, miksi rakastan minua" -haasteesta. Haasteen taisi panna alulle yksi lempibloggaajistani, Start living your best life -blogin Elisa. Elisa kirjoitti blogissaan haasteesta seuraavasti:  “Kun on sinut itsensä kanssa, on helpompi auttaa myös muita. Itsensä rakastaminen ei tarkoita sitä, että maailma pyörisi vain oman navan ympärillä. Päin vastoin mielestäni epävarmana ajatukset pyörivät paljon enemmän itsessä, omissa puutteissa, heikkouksissa ja siinä, mitä muut itsestä ajattelevat. Kun arvostaa itseään, on helpompi jakaa sitä huomiota myös muille. Tarkoitus on viestittää, kuinka tärkeää on rakastaa itseänsä ja keskittyä omiin hyviin puoliin.”

Jostain syystä itseni julkinen kehuminen on tuntunut sen verran oudolta, että tämän postauksen julkaiseminen on kestänyt liki kuukauden. Tavallaan myös kymmenen asian keksiminen itsessään oli tosi haastavaa. Monet asiat, joita itsessäni arvostan, on välillä sellaisia, jotka ajavat minut hulluuden partaalle - jos nyt ei lasketa vaikkapa ulkoisia asioita. Mutta sellaista se kai on, välillä vahvuudet ovat heikkouksia ja toisin päin!

Joka tapauksessa haasteen idea oli minusta niin mahtava, että halusin tarttua siihen. Ja kieltämättä tällaisen stressijakson aikana tekeekin ihan hyvää muistella niitä asioita, joitsta itsessään pitää tai arvostaa! Tällaisina aikoina sitä nimittäin sortuu tosi helposti puhumaan itselleen tosi ikävään sävyyn. Itsestään kauniisti puhuminen sen sijaan korostaa pystyvyyden tunnetta, joka puolestaan helpottaa stressin ja kiireen sietämisessä!

Tässäpä siis minun listani, kymmenen asiaa, joista tykkään itsessäni:

- Olen tehokas ja hyvä multitaskaamaan. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun töissä on kiirettä.

- Uskallan kokeilla uusia asioita ennakkoluulottomasti. Comfort zonen ulkopuolella oppii ja kokee eniten!

- Suhtaudun elämään optimistisesti.

- Innostun helposti.

- Olen rohkea ja aina valmis uusiin seikkailuihin.

- Osaan mielestäni kuunnella muita ihmisiä hyvin ja asettua toisen asemaan.

- Olen puhelias ja sosiaalinen, mikä auttaa ihmisiin tutustumisessa.

- Osaan nauraa itselleni ja käytän omia mokiani yleensä muiden huvittamisessa.

- Vaikka minulla on taipumusta välillä liialliseen kurinalaisuuteen, osaan myös ottaa rennosti.

- Tykkään aidosti olla muille ihmisille avuksi.

Haastan kaikki bloggaavat lukijani tekemään saman! Ja olisipa hauska lukea teidän lukijoidenkin listoja kommenttiboksista. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat