Keskikesä, mökki järven rannalla ja miniloma. Tuore ahvenfilee suoraan grillistä, järviveden kasteleman ihon tuoksu mökkisaunassa ja pitkät yöunet vilpoisessa hirsimökissä. Voiko olla mitään rentouttavampaa? Ei varmaan!

Eilen mökille ajellessamme kylläkin mietin, että jostain syystä olo ei ole ollenkaan sellainen perinteinen "loman tarpeessa" -fiilis. Hermoja ei kiristä töiden jäljiltä eikä silmäluomia paina univelat niin kuin vaikkapa vielä puoli vuotta sitten. Havahduin siihen, että viimeisten kuukausien aikana olen saanut  tasapainotettuani elämäni ja järjestäneeni asiat siten, että olen jaksanut arjessani tosi hyvin.

Aika pitkälti kyse on ollut perusasioista: olen pitänyt huolen riittävistä yöunista, syönyt hyvin ja harrastanut mukavia asioita. Jossain vaiheessa huomasin, että arjessani oli aika paljon asioita, ja monesti illat töiden jälkeen olivat todella kiireisiä. Niinpä tein pientä karsintatyötä, vähensin velvotteita ja järjestin aikaa enemmän itselleni. Perusasioiden pysyessä ennallaan lisääntynyt loikoiluaika takasi sen, että enää en elänyt vain viikonloppuja varten.

Samaan aikaan, kun olen keskittänyt ajatukseni oman hyvinvointini lisääntymiseen, olen koettanut ajatella myös muita elämässäni tärkeässä roolissa olevia ihmisiä. Perheeni, ystäväni ja muut läheiset ovat minulle todella rakkaita, ja olen koettanut satsata heihinkin hieman enemmän. Olen koettanut olla läsnä enemmän, kuunnella ja joustaa omista haluistani ja aina muka niin tärkeistä aikatauluistani. Tässä asiassa minulla on edelleen paljon tekemistä, enkä todellakaan ole vielä lähelläkään sitä, mitä haluaisin!

Nämä minun pienet arkiset oivallukset eivät varmasti kaikille teistä ole mitään maailmaa mullistavia, vaan asioita, joita olette tehneet jo pitkään. Minulle tasapainon löytäminen uudessa elämäntilanteessa työelämään siirryttyäni on ollut jonkinlainen haaste jo pitkään, ja olen iloinen, että balanssi töiden, vapaa-ajan ja oman hyvinvoinnin välillä alkaa pian löytyä. :)

Näine mietteineni haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta!

Kommentit (2)

Vierailija

Onneksi olkoon Sansu, sinulla on hyviä ajatuksia, hyvä että läheiset on rakkaita ja vietät aikaa heidän kanssaan:) Oikein hyvää juhannusta sinulle ja läheisillesi:) toivottelee Liisa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat