Meidän Suomen "loma" vetelee viimeisiään, ja lauantaina pitäisi suunnata takaisin kohti Cape Townia. Tämä aika on mennyt niin äkkiä, en kestä! Tuntuu, että vaikka mitä jäi tekemättä ja näkemättä, vaikka menin välillä ihan tukka putkella. No, jouluna sitten uusi yritys!

Mun lähtöjärjestelyt noudattavat perinteistä kaavaa, ja ikuisena aikaoptimistina olen keittänyt taas aikamoisen liemen. En tajua, miten nämä mun lähdöt on ihan joka kerta tällaisia?! Teen taas viime tinkaan töitä, minkä lisäksi sain idean lähteä perjantaina Pori-jazzeille. Porista huristan yötä myöten Helsinkiin, jotta ehdin lauantai-iltana lähtevälle lennolleni. Perillä Capessa ollaan sunnuntai-iltana 24 tunnin matkustamisen jälkeen, ja maanantaina alkaakin sitten koulu. Että näin! :D

Koulu alkaa tosiaan heti maanantaina ns. blokkiviikoilla eli intensiivisen opetuksen viikoilla. Kukin kurssi käyttää 2,5 päivää siihen, että kurssin sisällöstä käydään läpi noin puolet. Tämän jälkeen luentoja on noin kerran pari viikossa. Koska teen viisi kurssia, minulla on edessä viisi 2,5 päivän mittaista blokkia.

Kesän aikana olen tehnyt vähän muutoksia opintoihini, ja olen päättänyt vaihtaa tutkintoni linjaa terveydenhuoltojärjestelmien linjalle. Syksyllä keskitynkin tekemään heidän kurssejaan, ja opiskelen muun muassa terveydenhuollon rahoitusta, suunnittelua ja johtamista. Terveydenhuollon kurssien lisäksi minulla on yksi kvantatiivisen tutkimuksen kurssi sekä infektiosairauksien kurssi! Oikeastaan odotan tulevia opiskeluja ja kursseja innolla, ne tulee taatusti olemaan tosi mielenkiintoisia.

Tavoitteenani on saada nyt tämän lukukauden loppuun mennessä käytyä kaikki kurssit siten, että pystyisin marraskuussa aloittamaan tutkielmani kirjoittamisen. En ole vielä pistänyt tikkua ristiin tutkielma-aiheen löytämiseksi, mutta pakko kyllä aloittaa sen työstäminen heti blokkiviikkojen jälkeen. Jos onnistuisin saamaan tutkielmani valmiiksi ennen helmikuuta, minun ei tarvitsisi maksaa vuoden 2017 lukukausimaksua!

Takaisin Suomeen tullaan lopullisesti ennen joulua. Niin karulta kuin se kuulostaakin, puoli vuotta menee varmasti taas ihan tosi nopeaa! Vaikka on haikeaakin lähteä Suomesta, on toisaalta kiva päästä vielä puoleksi vuodeksi nauttimaan Cape Townin elämästä. :) Koska tämä loppuaika on niin hektistä, voi olla, että blogi on vähän hunningolla seuraavat pari viikkoa. Yritän kuitenkin ehtiä ainakin pikku kuulumisia kirjoittelemaan tälläkin ajalla!

(Kuvat tämän illan after workeilta Löylystä)

Kommentit (2)

Gabi

Hei,

Törmäsin blogiisi, kun etsin tietoa Etelä-Afrikassa opiskelusta. Olen itse hakemassa myös Cape Towniin tekemään maisteria. Olisi kiva kuulla vähän, miten opiskelu eroaa suomalaisesta yliopistosta. Millaisia esimerkiksi tentit ovat? Ja onko niitä vain kaksi kertaa vuodessa (molempien semesterien lopussa)? Millaista opetus ylipäätänsä on?

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Heippa! Voisitko laittaa mulle sähköpostia niin voisin vastata tarkemmin kysymyksiisi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat