Yksi sellainen asia, jota ehdottomasti pitäisi tehdä useammin, on vaeltaminen. Joka kerta, kun vedän vaelluskengät jalkaan ja lähden ulos luontoon talsimaan, ensimmäiset viisi minuuttia vain taivastelen, että miksi en käy vaeltamassa useammin! Etenkin täällä Etelä-Afrikassa riittäisi luontoa ja vaellusreittejä varmaan yhden ihmiselämän verran tutkittavaksi, ja tuntuu ihan hölmöltä, että en osaa hyödyntää niitä useammin.

No, perjantaina pakattiin reput ja tällä kertaa suunnattiin vähän pidemmälle vaellukselle - tähän mennessä kun olemme tehneet vain päivävaelluksia pöytävuoren kupeessa. Tarkoituksemme oli kiertää 35 kilsan mittainen yhden yön vaellus Hyväntoivonniemellä. Jo aamukasilta istuimme Uberissa matkalla kohti aloituspistettä, ja puoli kymmeneltä pääsimme aloittamaan vaelluksen. Päätimme tehdä vaelluksen väärään suuntaan ja aloittaa pisimmästä pätkästä, sillä halusimme lauantaina vaeltaa vähän vähemmän.

Perjantain reitillä oli pituutta reilut parikymmentä kilometriä. Maasto oli aluksi aika mäkistä, ja ekat viisi kilometriä saatiin todella painaa ylämäkeen. Sitten reitti muuttui tasaisemmaksi, ja suurin osa matkasta taitettiin Atlantin rannalla. Oli jotenkin surrealistinen fiilis kävellä ylhäisessä yksinäisyydessä pitkin rantaviivaa meren pauhatessa vieressä. Olo oli ihan niin kuin oltaisiin oltu maailman laidalla, ja niinhän me vähän niin kuin oltiinkin.

Kuuden tunnin vaeltamisen jälkeen saavuttiin meidän yöpymispaikkaan, joka oli pieni mökki vuoren rinteellä. Mökissä oli onneksi sähköt ja juoksevaa vettä sekä vessa ja suihku, mitä luksusta! Grillaitiin hodareita, juotiin hieman viiniä ja ihasteltiin maisamia. :)

Toinen vaelluspäivä valkeni aurinkoisena, ja aamupalan jälkeen lähdettiin matkaan puoli yhdeksältä. Meillä oli iltapäiväksi sovittua menoa, ja kuviteltiin kävelevämme 13 kilometrin reitti kolmeen tuntiin. No, reitti oli todella paljon haastavampi ja mäkisempi kuin ekan päivän setti, ja käytimme siihen yli tunnin odotettua enemmän. Loppumatkasta jouduttiin melkein juoksemaan, kun tuli niin kiire!

Vaeltaminen oli ihanaa, mutta huomasin kyllä, etten ole vielä täysin palautunut ultrasta. Olin molempien päivien jälkeen aivan poikki, ja jotenkin koko ajan tuntui siltä, että energiat olivat tosi vähissä. Ehkä pitää ottaa vielä muutama päivä rauhassa ennen kuin aloitan treenit kohti HHM:ää!

Kommentit (1)

Jonna / Lenkkareiden viemää

Vaeltaminen kiinnostaisi kovasti, mutta en vain näytä koskaan saavan aikaiseksi. Ehkä pitäisi asettaa kesälle tavoite, että kävisi edes kerran ja vaikka vain ihan vähän vaeltamassa luonnon helmassa.

Hienoja maisemia teidän vaelluksellanne!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat