"Purjehtiessa pää tyhjentyy. On vain meri ja tuuli ja köydet sekä päässä raksuttavat ajatukset siitä, miten saada tuulen tarttumaan purjeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Välillä taas kaikki tuokin unohtuu, kun lepää hetken. Sitä istahtaa alas, tuijottaa tiukasti horisonttiin ja aaltojen ääni huuhtoo päästä viimeisimmätkin ajatukset.

Yhtäkkiä huomaan olevani kuin eri maailmassa. Kaupunki, koulu ja ystävät unohtuvat ja kaikki se tuntuu vain kaukaiselta rinnakkaistodellisuudelta. Asiat, joita murehdin tai stressasin, pyyhkiytyvät mielestäni täysin, menettävät merkityksensä. Iltaisin makaan makuupussissani ja koetan palauttaa niitä mieleeni, mutta raskas meri-ilma painaa silmäni kiinni ja nukun kohmeankosteassa hytissä kylkeni kiinni toisessa seuraavat kymmenen tuntia.

Merellä olemisessa on samaa viehätystä kuin vaikkapa vaeltamisessa. Sen lisäksi, että ajatukset nollaantuu, sitä oppii arvostamaan pieniä asioita. Kylmän ja märän päivän jälkeen mikään ei tunnu paremmalta kuin kuuma suihku ja kuivien vaatteiden kosketus iholla. Lämmin suukko kylmässä nenäpäässä."

Purjehduskurssilla kaikki hyvin tähän saakka, mitä nyt tänään emme ole päässet kunnolla purjehtimaan. Aamulla herättiin kaatosateeseen, eikä sade meinannut hellittää millään. Päätettiin kuitenkin lähteä yrittämään, minkä seurauksena kastuimme aivan likomäriksi. Nyt odotellaan sään tyyntymistä ja toivotaan, että päästään vielä ainakin kertaalleen vesille ennen kotiinlähtöä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat