Huh, mikä viikko jälleen takana! Olen palauttanut kaksi kymmensivuista esseetä ja tänään pidän vielä yhden esitelmän. Sitten on ensimmäinen lukukausi opetuksen osalta pulkassa, aika hurjaa. Hommat ei sinänsä helpotu, sillä seuraavan kahden viikon aikana pitää tehdä vielä neljä tenttiä ja yksi tosi iso etätehtävä.

En yleensä ole ollut ihminen, joka stressaa kauheasti koulutehtävistä, mutta kulunut viikko on ollut superhektinen ja kieltämättä olen välillä ollut tosi stressaantunut. Mulla ei sinänsä ole mitään kunnianhimoisia tavoitteita koulun suhteen enkä tavoittele hyviä arvosanoja, mutta toisaalta en oikein osaa tehdä hommia vasemmalla kädellä. Täällä on myös aika korkeat vaatimukset opetuksen suhteen, joten ihan läpipääsynkin eteen täytyy tehdä töitä.

Kuluneen lukukauden ja etenkin viime viikkojen aikana olen alkanut pohtia tosi paljon, että mitkä asiat ovat elämässä oikein tärkeitä ja mitä mahdan tulevaisuudelta haluta. Olen pyöritellyt mielessäni tosi paljon työelämään ja uraan liittyviäkin juttuja.

Puoli vuotta tällä puolen palloa on opettanut minulle ainakin sen, että elämässäni minulle on tärkeintä parisuhde, perhe ja ystävät. Haluaisin, että minulla olisi paljon enemmän aikaa heille. Rakastan myös harrastuksiani ja haluan, että minulla on aikaa urheilla ja pitää itsestäni huolta.

Olen myös huomannut, miten tärkeää riittävä lepo ja relailu minulle on. Vaikka viime viikkoina olen ollut tosi kiireinen, on täällä ollut keskimäärin enemmän aikaa levätä, rentoutua ja harrastaa. Kotona Suomessa elämä on helposti koko ajan tosi kiireistä, olen koko ajan pikku univelassa, lähinnä koska teen niin paljon töitä ja joudun töiden takia valvomaan.

Niinpä olenkin alkanut miettiä myös työelämää siitä näkökulmasta, että millaiselle alalle erikoistun. Tykkään päivystää, mutta jos nyt tuntuu, että valvominen on liikaa, se tuskin helpottaa tulevaisuudessakaan. Lisäksi olen kiinnostunut tosi paljon terveydenhuoltojärjestelmistä, niiden toiminnasta ja kehittämisestä. Ensi lukuvuodelle otinkin kolme health systems -kurssia, ja olen myös miettinyt, että tekisin tutkielman terveydenhuoltojärjestelmiin liittyen. Tavoitteenani luonnollisesti on, että saisin tämän MPH-tutkinnon yhdistettyä lääkärintöihini tulevaisuudessa.

No, tämä oli tällaista ympäripyöreää pohdintaa, toisaalta tosi tärkeää sellaista. Ehkä on hyvä tietää, että millaista elämää haluaa tulevaisuudessa elää, ja mistä asioista on valmis tinkimään ja mistä ei. Onneksi maailmassa on paljon mahdollisuuksia, ja varmasti myös minulle löytyy oma polkuni!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat