Heippa!

Saavuttiin neljä päivää sitten lentämällä (ei enää ylipitkiä bussimatkoja, kiitos) Bolivian pääkaupunkiin La Paziin. Pientä reissuväsymystä oli ilmoilla jo ennen tänne tuloa, sillä sairastuttiin molemmat Machu Picchulla aikamoiseen flunssaan ja vietettiin yksi "välipäivä" sängyssä Game of Thronesia katsellen. Siinä mielessä tällainen pitkä loma on mukava, ettei tuollaiset inaktiivisemmat päivät haittaa menoa pahemmin.

Noh, flunssa kyllä selätettiin, mutta heti La Paziin päästyämme matkaseuralaisellani alkoi ihan jäätävä kuumeinen mahatauti. Kolme päivää menivät kokonaan sen kourissa, ja jouduimme jopa toissapäivänä kutsumaan paikalle kolmannen lääkärin. Joskus on parempi pyytää ulkopuolinen tsekkaamaan tilanne! Sairaalareissulta vältyttiin onneksi, ja itse asiassa tänään potilaan vointi vaikuttaa jo paremmalta.

Sellainen huono juttu sairastumiseen liittyi, että jouduttiin perumaan meidän kolmepäiväinen suola-aavikkoretki kokonaan. Retki lentoineen oli aika hintava, mutta ei sinne olisi ollut mitään järkeä lähteä puolikuntoisena, enkä halunnut lähteä yksin ja jättää toista virumaan. Harmittaa, mutta minkäs teet, tällaiset kuuluu matkustamiseen!

Mä olen viettänyt pari päivää lomaa nyt itsekseni, mutta täytyy sanoa, että yksin lomailu on ollut ankeaa, kun on tiennyt toisen makaavan kipeänä hotellihuoneessa. Olisi täysin eri asia, jos olisi alunperinkin reissussa yksin. Nyt ei oikein viitsi mennä minnekään kovin kummoisiin mestoihin yksinään, kun jotenkin sitä odottaa, että toinen paranee ja voidaan sitten mennä yhdessä. Olen kuitenkin kävellyt paljon ympäärinsä, katsellut maisemia ja käynyt syömässä.

Meidän loppuloma muuttui nyt kaupunkilomaksi, ja meillä on viisi päivää La Pazissa käyttävissä. Mua meinaa vähän turhauttaa ajatus kolmannesta tylsästä päivästä kaupungissa (yksin), mutta toivotaan, josko tuo toinenkin tuosta tokenisi edes vähän kävelemään. Täytyy vaan nyt muuttaa vähän asennetta ja ottaa loppuloma rentoilun kannalta: nyt meillä on mahdollisuus nukkua pitkään, nauttia kivasta hotellista, syödä hyvin, tutustua kaupunkiin ja nauttia kulttuurista. Ehkäpä loppureissusta voidaan käydä Titicaca-järvellä ja ajaa alas kuuluisa Death Road! Kyl mä uskon, että loppulomasta tulee oikein mukava. :)

Kommentit (5)

Vierailija

Voih, todella kurjaa sairastaa lomalla :( Toivottavasti matkaseurasi tervehtyy pian ja loppuloma sujuu mukavammin. Hyvää, turvallista matkaa! Blogiasi on todella mukava seurata :)

Kolleg.terveisin, H.

Vierailija

Voih, tosi kurja käänne teidän lomalle. Toivottavasti potilas paranee vielä ennen loman loppua.

Vierailija

Tsemppiä loppulomaan! Nuo sairastumisethan on sellasia, että niitä ei voi välttää reissussakaan.

Vierailija

Näitä matkakuulumisia on tosi kiva lukea! Kiitos, kun jaksat kirjoitella :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat