Heräilin tänään yhden aikaan täydessä koomassa päivystysvuoron jäljiltä. En meinannut millään jaksaa nousta, mutta kun avasin silmäni, huomasin että huoneen täytti ihana auringonvalo. Hyppäsin ylös ja kävelin ikkunaan. Pihalla paistoi aurinko ja räystäältä tippui vesi. Se on nyt täällä, kaikista rakkain vuodenaika - kevät!

Vaikka kesä on ihmisen parasta aikaa elää ja touhuta asioita, olen aina rakastanut enemmän kevättä. Pimeän ja kylmän talven jälkeen mikään ei ole ihanampaa kuin eräänä päivänä töistä kotiin kävellessä huomata, että ei enää olekaan pimeää.

Kevään valo on jotenkin erilainen kuin kesän. Se on kirkas ja viileä, vähän hopeinen. Auringon laskiessa taivas on hennon vaaleansininen, ja horisontin yli purjehtii harmaanpunertavia pilviä.

Pohjoisen asukkina osaan erityisesti arvostaa kevättä, joka alkaa jo helmikuun alussa. Vaikka minua on harmittanut hiihtokelien kehnous tänä talvena, paljon mieluummin nautin leudosta ja lempeästä, lyhyestä talvesta ja aikaisesta keväästä. Suomi on pitkä maa, ja sen huomaa juurikin vuodenaikojen taitekohdissa. Pidän lumesta ja pienestä pakkasesta, mutta on mukavaa, kun niiden kanssa ei tarvitse painia puolta vuotta.

Pessimistit tässä vaiheessa toteavat, että odotapa vain, parin päivän päästä tulee taas lunta tupaan ja pakkastaa, mutta minä en välitä! Nautin täysin siemauksin tästä kevään ensimmäisestä päivästä, muutamasta lämpöasteesta ja ihanasta auringosta. Ja siitä, kun aurinko laski ja vesi asvaltilla jäähtyi.

Fifty Shades of Grey -sountrackin myötä toivotan teille ihanaa ja keväistä viikonloppua!

Kommentit (1)

Vierailija

Täällä Turussakin oli tänään niin ihanan keväinen sää kuin olla ja voi! Kävin heti aamupäivästä pitkällä rauhallisella kävelyllä ja fiilistelin ihanaa auringonpaistetta ja sulavaa lunta :) Ah, kyllä se kesä taas tulee! :)

 

Sanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat