Etelä-Afrikan reissumme on kirvoittanut sen verrana kysymyksiä, että ajattelin tehdä tällaisen FAQ-tyyppisen postauksen siitä, mitä me sinne oikein menemme tekemään. Lähtö on jo sunnuntai-aamuna - iik, tässähän meinaa alkaa jo jännittää!
 
"Mitä te oikein menette tekemään vuoksi Etelä-Afrikkaan?"
 
- Tosiaan, toisin kuin moni luulee, me mennään Etelä-Afrikkaan opiskelemaan, ei töihin. Menemme tekemään Master´s of Public Health -maisteritutkinnon, jonka saa tehtyä lääkäritutkinnon päälle vuodessa. Emme siis tee ollenkaan töitä, ainoastaan opiskelemme.
 
"Mikä Master´s of Public Health käytännössä tarkoittaa?"
 
- MPH on maisteritutkinto, vähän niin kuin lääkiksen MBA, jos pitäisi joku köykäinen vertaus löytää. Public Healthin voisi myös suomentaa kansanterveystieteeksi. Opiskelemme muun muassa epidemiologiaa, biostatistiikkaa, ihmisoikeuksia, terveydenhuollon järjestelmiä jne.

 
"Mitä lisäarvoa MPH tuo?"
 
- Toivon, että joskus tulevaisuudessa voisin työskennellä kansainvälisissä tehtävissä, joihin MPH-tutkinto käytännössä vaaditaan. Mitään tarkkaa suunnitelmaa tai unelmaa minulla ei kuitenkaan ole. Toivon, että tutkinto auttaa minua kansainvälistymään ja että se avaisi uusia ovia urallani.
 
"Miksi juuri Etelä-Afrikka ja Kapkaupunki?"
 
- MPH-tutkinnon voisi tehdä Suomessa Tampereella, mutta sen suorittaminen vie siellä kaksi vuotta. Ja onhan se muutenkin kivempi vaihtaa maisemaa ja päästä ihan kunnolla kansainvälistymään! Kapkaupungin yliopisto on kohtuullisen arvostettu, mutta siellä tutkinnon suorittaminen ei maksa niin paljon kuin esimerkiksi Lontoossa.
 
"Miten kauan opiskelu kestää?"
 
- Tutkinnon saa kasaan noin vuodessa, jos opiskelee täysipäiväsesti. Kesällä on vajaan parin kuukauden kesätauko, jonka ajaksi tulemme Suomeen töihin.

"Millä rahoitatte opiskelut?"
 

- En ole enää oikeutettu opintotukeen, joten opiskelut joudun rahoittamaan käytännössä säästöillä ja apurahoilla. Jos jolla kulla on ylimääräistä rahaa niin tänne voi lähettää! :D
 
"Missä asutte Kapkaupungissa?"
 
- Ollaan vuokrattu huone ja kylpyhuone omakotitalosta, jossa asuu pariskunta. Löydettiin asunto Air BNB:n kautta.
 
Jos vielä tulee jotain kysymyksiä reissustamme niin heittäkäähän kommenttiboksiin!

Kommentit (2)

Kolleega suomesta

Hei! Minua kovasti kiinnostaisi samanlainen reissu opiskelemaan MPH tutkintoa. Mistähän voisin tollaiseen hakea? tai johonkin muuhun maahan? onko yliopistoilla tietoa? Oon valmistunu tässä vuoden sisään...Kiitos vastauksesta! :)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Moikka! MPH:n voi tehdä Suomessa Tampereen yliopistolla, siihen menee kokonaisuudessaan noin kaksi vuotta. MPH-ohjelmia on ympäri maailman, parhaiten löytyy vaihtoehtoja kun alkaa googlettelemaan. Jos mielit tehdä tutkinnon ulkomailla, se pitää käytännössä maksaa itse. Päädyttiin Kapkaupunkiin, koska täällä on kohtuu arvostettu yliopisto, mutta itseä ei tarvitse maksaa kipeäksi (vrt. Lontoo tai Singapore). Voit laittaa mulle vaikka mailia jos haluat lisätietoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat