Helsinki Half Maratonin jälkeisen enkkajuoksun jälkeen uhosin juoksevani kesän aikana useita lyhyitä 3-10 kilsan (rata)kisoja. No, puheeni jäivät uhoamisen tasolle siinä määrin, etten HHM:n jälkeen ottanut yhtään kisastarttia pariin kuukauteen!

Olen ollut hyvässä kunnossa, joten se ei ole ollut syynä kisaamattomuudelle. Jotenkin kesä vaan no, meni nopeaa ohi: viimeisille työviikolle sattui jokaiselle päivystys, jotka joko veivät voimat tai olivat päällekkäin kisojen kanssa. Vapaat hetket tuntuivat puolestaan niin harvinaisilta, etten yksinkertaisesti jaksanut lähteä kiskomaan itseäni kisaradoille silloin kun siihen olisi ollut mahdollisuus. Kesäviikonloput kun ovat tuntuneet suorastaan katoavalta luonnonvaralta.  En ole potenut asiasta sen kummempaa harmitusta, sillä elämä nyt vaan menee näin, eikä tässä olla mitään kilpaurheilijoita!

Kisastarttien osalta tilanne korjattiin tällä viikolla, kun otin peräti kaksi kisastarttia. Ensimmäinen skaba oli tiistaina, jolloin osallistuin Munkkinimemessä joka tiistai järkättävään kahden mailin kisaan. Ennen kisaa fiilis oli aika hyvä, joskin väsynyt, sillä olin rimpuillut aamupäivän Zippy-seikkailupuistossa ja jokaista lihasta kolotti. Alkuverkassa kuitenkin huomasin ikävän tuntemuksen mahassani. Sain Italiasta jonkun ihme mahapöpön, joka oli kyllä jo menossa parempaan suuntaan, mutta häiritsi selvästi juoksua. Erityisesti kova juoksu oli todella hankalaa, käytännössä mahdotonta, joten kaksi mailia meni mukavuusalueella hölkkäillen.

Eilen vuorossa oli pitkästä aikaa ratakisat: aluemestaruuskisat ja 5000 metriä Raaseporissa! Mahaongelmat vähän huolestuttivat, mutta ajattelin, että ehkä ne ovat jo taaksejäänyttä elämää. Tällä kertaa verkat sujuivat kohtuu mukavasti, mutta lihakset tuntuivat jotenkin "tyhjiltä". Treenien perusteella arvelin, että minun pitäisi pystyä jopa 20.30 -alitukseen.

No, aika nopeasti kisan lähdettyä käyntiin huomasin, että tänään(kään) ei kulje kyllä sitten yhtään. Maha ärsyyntyi kovasta vauhdista ja olo oli muutenkin laiskanpulskea. Hölkkäsin kisan kuitenkin loppuun, sillä kisa on aina hyvä treeni, meni se sitten miten tahansa. :) Siskoni Saara veti ihan älyttömän hienon juoksun ja teki uuden ennätyksen, mikä ilahdutti mua ja poisti omaa harmitusta!

Nyt koetan saada mahapöpön taltutettua - onneksi se ei estä kevyttä juoksua ja muutenkin tilanne vaikuttaa menevän parempaan suuntaan. :) Kunhan tästä toivutaan niin ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Kysyisin maratonista! Yleensä kuinka monen km välein otat geeliä/muuta energiaa? Juotko joka pisteellä? :) Tai otatko pisteillä kävelyaskelia?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat