Etelä-Amerikan reissuni aikana huomasin, että Blogloviniini alkoi kertyä yhä enemmän lukemattomia postauksia blogeista, joita olen seurannut jo vuosia. Kyse ei niinkään ollut siitä, että en olisi blogeja ehtinyt lukemaan, vaan se, etten oikein löytänyt mitään minua kiinnostavaa.

Olen ollut ahkera blogien lukija jo vuodesta 2008 - silloin suomalaisia blogeja oli ehkä kourallinen, ja homma muutenkin vähän eri sfääreistä kuin nykyään. Sittemmin blogiskene on muuttunut täysin, mikä ei minusta ole mitenkään huono juttu pelkästään. Tykkään kyllä lukea "kaupallisia" muotiblogeja edelleen, mutta huomattavasti vähenevässä määrin. Suosikkini ovat enemmänkin lifestyle-henkisiä, pienenlukijakunnan blogeja (kuten Kaunis Lapsi, Alma ja Ninni´s). Pidän myös juoksublogeista, varsinkin, jos niissä sivutaan kirjoittajan omaa elämää.

Minulle kuvia tärkeämpää blogeissa on teksti, ja nimenomaan se, että kirjoittaja antaa itsestään jotain. Kaikkia salaisuuksia tai elämän käänteitä ei tarvitse tietenkään paljastaa, mutta persoonattomat kuvablogit lyhyine teksteineen eivät minua puhuttele.Tällä hetkellä itse painiskelen juurikin edellämainitun ongelman kanssa blogissani. Ongelma ei ehkä ole niinkään se, että en haluaisi kertoa itsestäni mitään, vaan se, että aika blogin suhteen on kortilla. Teen enemmän töitä kuin koskaan ennen, ja kieltämättä tuore seurustelusuhdekin vie aikaa... Olen myös jotenkin paljon mukavuudenhaluisempi kuin ennen. Aikaisemmin istutin itseni koneen ääreen miltei joka ilta, mutta nyt en vaan jaksa pakottaa itseäni kirjoittamaan, vaikka tekstiä ehkä syntyisi.

Olenkin koettanut vähän haeskella blogimaailmasta uusia suosikkeja ja jonkinlaisia "blogiesikuvia", joista inspiroitua. Jos minun pitäisi nimetä tämänhetkinen blogi-inspiksen kohde, se olisi Ensitreffit Alttarilla -Miian blogi. Löysin Miian blogin yllättäen tv-sarjan kautta, ja olen ihastunut hänen tapaansa kirjoittaa ja kuvata ihan tavallista elämää. Ei kaupallisuutta, ei loppuun asti hiottuja ja kummalliseksi käsiteltyjä kuvia - tuollainen haluaisin omankin blogini olevan!

Toivotaan, että saan taas vähän ryhtiä ja intoa tähän bloggailuun! Nyt kuitenkin aloitan ihanan mökkiviikonlopun Tammisaaressa ystävän mökillä - hauskaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (6)

Vierailija

Hei mäkin löysin Miian blogin juurikin ohjelman perusteella ja tykkään myöskin siitä juuri siksi, että se on elämänmakuinen ilman kaiken maailman blogikemuja ja kaupallisuutta. Pidän enemmän juuri tavallisista arkikuvista jotka ei ole viimeisen päälle muokattuja ja kuvauspaikkoja tarkkaan harkittuna. Sulla on just hyvä blogi sen takia, ettei sun kuvat ja kirjoitukset ole esimerkiksi Kenzalla (kenza on joo muotibloggari ja seuraajia hirveästi mutta ymmärsit varmaan pointin?) jatka samaan malliin, vaikka välillä vähän harvemmin mutta älä lopeta!

Vierailija

Heippa kaunotar! Nyt on pakko kommentoida ja sanoa, että pelastit mun päivän kauniilla sanoilla. Lämmin kiitos! Älä huolehdi blogistasi. Todella hyvin menee, kun olet vain oma ihana itsesi ja kirjoitat siitä mikä on lähellä sydäntä. t. Miikkulaisen-blogin Miia 

Vierailija

Heippa!!:) paljon tsemppiä:) on tosi ihanaa kun jaksat kirjoitella, kiitos Sansu kivasta blogista, ihan normaalit juoksemiset, pitkis kuvaukset miltä tuntui.. tälläinen normaali elämä on kivaa luettavaa, sinusta on tullut kuin ystävä, jonka kirjoituksia on ilahduttavaa nähdä:) Hyvää päivää sinnepäin!:)

-Liisa

Vierailija

Tutun kuuloista: itsekin tykkään bloggailla, mutta koiran, kahden ihmisen vuorotöiden ja täyspäiväisen työn pyörittämisen jälkeen harvemmin tekee mieli istahtaa koneen ääreen ja vietän ns omaa aikaa mieluummin lehtiä tai (hyvän mielen-) Instagramia selaille, kuin blogia kirjoittaen. Postauksia ei synny enää kuten ennen vaikka kerrottavaa olisi mutta se ryhtyminen on jotenkin muuttunut yhä hankalammaksi: pitää ottaa kuvia, muokata niitä, kirjoittaa (ajatuksella) ja hienosäätää.. Aikaa kuluu peruspostaukseen ihan kepeästi 1,5h!

Kiva kuitenkin kun kirjoittelet edelleen - täällä pysytään mukana jo vuosien takaa :) 

 

Jossu

http://jossusliv.blogspot.fi

Vierailija

Olenkohan ihan väärässä, mutta minulla on jotenkin tunne, että harkitset blogin lopettamista. Ihmehän se ei tietenkään ole. Olet blogannut jo melko kauan ja elämä muuttuu. Motivaatio-ongelmaa varmasti pukkaa? Mukavaa kevättä ja kesää sinulle joka tapauksesssa. t. Enni

Vierailija

Kiitos yllättävästä maininnasta, kiva että seurailet edelleen :) :) väkisin kirjoittaminen ei ainakaan mulla koskaan toimi, joten yritän pitää blogin sellaisena, että se antaa enemmän kuin ottaa. Joskus siis postaustauot venyvät, mutta joskus tekstiä syntyisi monta postauksellista...sellaista se on :) ihanaa kesvättä!!

ps. ootko tulossa HCR:lle, olis kiva nähdä pitkästä aikaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat