24 tunnin työvuoron jälkeen olo on aina yhtä karsea. Olen syksyn aikana tehnyt muutaman tällaisen pidemmän vuoron, mutta en meinaa tottua tähän valvomiseen sitten millään. Tällä kertaa vuoro oli rauhallinen ja sain jopa nukuttua, mutta silti olo on tänään ollut kuin megaluokan krapulassa. Olisiko kellään mitään vinkkiä siihen, että miten fiilis olisi edes jokseenkin siedettävä vuorokauden työrypistyksen jälkeen??

Ehkä yksi ongelma on siinä, että pyrin aina elämään tämän päivystysvuoron jälkeisen päivän kohtuu normaalisti. Toki töistä päästyäni nukun aina jonkin verran, mutta harvemmin pidempään kuin yli kolme tuntia. Yleensä hyödynnän "vapaapäivän" buukkaamalla jo iltapäivään jotain tekemistä, jolloin en voi nukkua kovinkaan pitkään. Tänään mua kutsui kosmetologi ja lahjashoppailut, joten jouduin ponkaisemaan ylös pedistä jo puoleltapäivin.

Kaupungilla tallaillessani havahduin yhtäkkiä siihen faktaan, että marraskuu on jo puolessa välissä. Stocka kimmelsi jouluvaloissaan ja kun astuin sisään tavataloon, joulubiisit raikuivat kaiuttimista. Hämmennyin jotenkin todella paljon: syksy ja elämä on tosiaan mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin sillä välin, kun minä olen muhinut omissa ajatuksissani.

Marraskuu oli joskus mun inhokkikuukausi, mutta yllättäen se ei ole ollut sitä nyt. Kun joka päivä keskittyy keksimään kivoja asioita arjesta, sitä todella alkaa nähdä asiat pikku hiljaa ihan automaattisesti eri tavoin.

Kun tulin kaupungilta kotiin, hölkkäsin lenkin pimenevässä illassa ystäväni kanssa. Sen jälkeen hain sushia ja avasin pienen pullon viiniä. Sytytin kynttilät ja ihan vain istuin hiljaa. Perjantaikooman hyvä puoli on se, että silloin antaa itsensä vaan olla ja nauttia.

Kommentit (10)

Vierailija

Niin se aika menee eteenpäin, alkaa tämä vuosi olla lopuillaan. Mutta kohtahan se alkaa taas mennä kesää kohti:) Tsemiä sinulle!!:) Jokainen päivä eteenpäin kesä lähenee:)

-Liisa

Vierailija

Mulla alkamassa just myös 26h työrutistus. Ei siinä muuten mitään mutta kun on sunnuntaina nukkunut muutaman tunnin päikkärit töiden jälkeen ja kello onkin jo 16, ni väkisinkin tulee mieleen et apua,huomenaamulla taas töihin.:/ Lauantaipäivystykset on pebasta!

 

alma

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Liisa, oikeastaan tää marraskuu ihan kiva! :)

Alma, graah, kuulostaa karsealta! Itse oon toistaiseksi välttynyt lauantai-päivystyksiltä. Torstait on siinä mielessä kivoja päivystyspäiviä, kun silloin saa nauttia pitkästä viikonlopusta!

Vierailija

Kunhan muistaa ettei työvuoron jälkeinen päivä todellakaan ole vapaapäivä vaan työpäivä, ja sallii itselleen levon! :) Vuoron jälkeen ei aamukahvia ja puolille päivin lepäämään - nukutti sitten tai ei. :)
Satu, arjenhetket.blogspot.fi

Vierailija

Sä olet ihan käsittämättömän reipas!♥ Paljon tsemppiä loppusyksyyn ja kaikkea hyvää tulevaan. Ja kiitos blogistas, onnistut teksteilläs inspiroimaan mua kerta toisensa jälkeen. :-)

Vierailija

Moi!

Ei nyt liity juuri tähän postaukseen, mutta muuten hyvinkin läheisesti suhun, lääkäri kun olet. Mitä mieltä olet kansalaisaloitteesta, jossa ehdotetaan lakimuutosta, että terveydenhoitoalan henkilökunnalla olisi oikeus kieltäytyä elämän lopettamisesta (esim. abortti) eettisistä syistä (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860)? Jos tämä on mielestäsi tärkeä asia, otathan kantaa blogissasi - allekirjoittajia tarvittaisiin lisää pikaisesti, että saataisiin esitys eduskunnan käsittelyyn. Saataisiin Suomikin muiden sivistysvaltioiden kanssa tämän asian suhteen samalle tasolle - olenko ymmärtänyt oikein, että lääkärinvalassa luvataan _suojella_ elämää (jota käsitykseni mukaan on myös pienen sikiön elämä kohdussa)?

Vierailija

Näinä vaikeina aikoina pitäisi olla onnellinen kun on töitä, nukkumaan aina ehtii!!

Pää pystyyn ja rintaan joulun odotus :)

 

Vierailija

Päivystyksistä toipuminen on hankalaa! Itselleni petollisin tilanne on juuri se, että aamuyöstä pääsee nukkumaan muutamaksi tunniksi. Aamulla oloni on usein turhan virkeä, koska päivystyksen loppuminen aiheuttaa ns "päivystysmanian" eivätkä päiväunet houkuttele.

Kokemuksestani parhain tapa selvitä valvomisen aiheuttamista rasituksista on mennä nukkumaan mahdollisimman pian päivystysvuoron jälkeen. Nukkumassa olisi hyvä olla ennen klo 11. Itse yritän nukkua ainakin neljä tuntia - riippuen vähän siitä olenko saanut nukkua yöllä. Joskus kohdalle on sattunut työvuoroja, jolloin olen joutunut valvomaan putkeen pahimmillaan 29 tuntia eikä tuon vajeen korjaamiseen riitä mitkään unet. Yritän rauhoittaa päivystysvapaat ylimääräisiltä menoilta iltapäivään saakka, mutta myönnän, että päivystysvapailla sitä on istuttu niin kampaajalla kuin kosmetologilla :)

 

-Laura

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Vierailija, ihan hyvä pointti! Jotenkin mä aina aattelen sitä vapaapäivänä ja koetan "ottaa ilon irti". :D

Vierailija, voi kiitos!

Vierailija, en halua ottaa blogissani kantaa tuohon asiaan.

Vierailija, olet kyllä oikeassa, pitäisi olla kiitollinen!

Laura, pitäisi varmaan itsekin varata menot vasta myöhäiselle iltapäivälle eikä yrittää istua missään joskus puolen päivän jälkeen. :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat