Heh, ehkä vähän paheellinen blogipostauksen aloituskuva näin liikuntapainotteiselle bloggaajalle! No, onneksi me kaikki tiedämme, että punaviini pienissä määrin on jopa terveydelle suotuisaa flavonoideineen. ;)

Olen viimeisimmän vuoden aikana käynyt pari viinikurssia ja muutenkin koettanut oppia jotain viinien maailmasta. Eilen olimme poikakaverin ja parin ystävämme kanssa Mikä Viini -tapahtumassa Vanhalla ylioppilastalolla. Tapahtumassa oli nimensä mukaisesti mahdollisuus maistella parinkymmenen eri viinitalon antimia. Paikalle ei ollut sisäänpääsymaksua, ja maisteluannokset maksoivat vain 1-3 euroa. Jossakin olisi ollut myös ruokaa tarjolla, mutta me keskityimme tällä kertaa viineihin. :)

Postauksen pääkuvaan on kätkettynä myös kuva-arvoitus. Nimittäin meidän mielenkiintomme kohteena oli erityisesti eräs tietty viinimaa, joka tulee olemaan asuinmaamme ensi vuoden ajan! Jep, skrollatkaa vaan ylöspäin. ;)

Muutamme siis tammikuun alusta vuodeksi Etelä-Afrikkaan, tarkemmin sanottuna Kapkapunkiin! Tätä asiaa olen jännittänyt tässä viimeiset viikot, ja kun asia viime perjantaina varmistui, en ole meinannut sen jälkeen pysyä pöksyissäni. Olen niin innoissani - edessä on varmasti ihan mahtava vuosi ja mitä huikein seikkailu! En malta odottaa vuodenvaihdetta, vaikkakin tässä on paljon tehtävää ennen sitä. Viisumi pitäisi hakea, etsiä asunto Kapkaupungista, irtisanoa kämppä täältä Helsingistä, pakkailla, ryöstää pankki jne.

Nyt varmaan ihmettelette, että mitä ihmettä olen menossa tekemään vuodeksi Kapkaupunkiin. Minullahan oli tarkoituksena viettää ensi vuoden alku Tansaniassa vapaaehtoistöitä tehden. Valitettavasti sain kesän lopulla tietää, että ulkoministeriön suljettua rahahanansa projekti, johon olin menossa, jäi ilman rahoitusta. Samoihin aikoihin päässäni oli kytenyt ajatus opiskelemaan hakemisesta. Pitkäaikaiset seuraajani ehkä muistavat, että kävin nelisen vuotta sitten Global Health -nimisen kurssin Tansaniassa ja kuinka silloin haaveilin kansainvälisistä tehtävistä. Kansainvälistyminen on siitä asti kytenyt mielessäni, ja hyvin monet valinnat, joita olen sittemmin tehnyt, olen tehnyt ottaakseni askeleita kohti tuota haavetta.

No, nyt on otettu yksi askel lisää, kun haimme - ja tulimme valituiksi - opiskelemaan Kapkaupungin yliopistoon Masters of Public Health -tutkintoa. Public Healthin voisi kömpelösti kääntää kansanterveystieteeksi, ja kyseessä on tosiaan maisteritutkinto, jonka voi lääkärin tutkinnon päälle pusertaa noin vuodessa kasaan. Uskon tutkinnon avaavan minulle ovia kansainvälisillä työmarkkinoilla tulevaisuudessa. Mitään tarkkoja visioita mulla ei tulevaisuuden tai unelmaduunin suhteen ole, ja erikoistuakin haluan jossain vaiheessa. Joka tapauksessa opiskelu ei mene koskaan hukkaan, ja tutkinto vie taatusti minua lähemmäksi unelmiani.

Huh, aikamoisia muutoksia on taas käsillä - luulin, että viime vuosi oli yhtä myllerrystä, mutta niin on näköjään tämäkin, puhumattakaan ensi vuodesta! :) Ja nytpä tiedätte, mistä blogissa tullaan seuraavat pari kuukautta puhumaan. :D Kaikenlaisia matka- ja käytännönvinkkejä Kapkaupungissa asumisesta otetaan vastaan!

Kommentit (7)

Karoliina

OI miten mahtavaa ja ihan mieletön tilaisuus!!! :) Paljon onnea!! Kapkaupunki on kuulemma upea, ehdottomasti myös omalla "pakko joskus päästä käymään"-listalla! Tosi jännittäviä aikoja sulla edessä, siistiä!

Alma

Siis upeeta Sansu!!!!! Mahtava yllätys ja mahtava veto! Niin mielenkiintoista päästä matkalle mukaasi.

anuk

Hei huippua Sansu! Varmasti hieno kokemusten vuosi tulossa. Odotan innolla myös valmistautumispostauksia, koska omassakin mielessä kytee jonkinmoinen "tempaisu" lähitulevaisuudessa :)

anonyymi11

Mahtavaa. Olen käynyt Kapkaupungissa ja se on ihan loistavan hienoa paikka. Onnea!

Vierailija

Kuulostaa loistavalta! Tulee hyvä fiilis kun lukee ihmisistä jotka uskaltavat tavoitella unelmiansa ja tehdä jotain tavallisista kaavoista poikkeavaa.  Jos koet sopivaksi itse niin mielelläni kuulisin käytännön suunnitelmien lisäksi myös sitä kuinka aiotte tämän seikkailun rahoittaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat