Eilen kalenterissa kuukausi vaihtui heinäkuuksi, ja sivua kääntäessäni hoksasin, että tätä vuotta on kulunut jo puolet. Huhhuh. Vaikka vuosi 2014 jäi mieleeni vuotena, joka muutti elämäni, ei sitä seurannutkaan vuosi ole ollut mitään hiljaiseloa.

Kun vuoden vaihtuessa katselin raketteja lontoolaisbaarissa mietin, että mitäköhän tuleva vuosi tulee pitämään sisällään. Niin paljon sellaista, mitä en uskonut tapahtuvaksi oli jo sattunut, että en edes uskaltanut visioida tulevaa. Toivoin vain, että josko nyt olisin elämässäni oikealla polulla, ainakin jossakin asioissa.

Sittemmin totesin, että ei kai koskaan voi tietää, onko polku, jota kulkee oikea tai väärä. Sen tietää vasta, kun pääsee perille - jos sittenkään. En voi nytkään tietää, onko parisuhteeni lopullinen tai tekemäni uravalinnat niitä parhaita. Elämässä ja lääketieteessä on yhteistä se, että ratkaisut tehdään senhetkisten tietojen valossa. Sen kuitenkin tiedän, että en koskaan ole katunut kokeiltuja reittejä, jotka ovat sillä hetkellä intuitiivisesti tuntuneet oikeilta. Myöhemmin olen harmitellut jahkaamista, menetettyjä mahdollisuuksia ja asioita, jotka tein, vaikka tunsin ne vääriksi.

Vuosi on tähän mennessä ollut tapahtumarikas. Olen nauranut, mutta myös itkenyt. Olen leijunut seitsemännessä taivaassa, mutta välillä myös kylpenyt pohjamudissa. Olen ollut hurjan rakastunut, rakastuneempi kuin ikinä. Samalla kuitenkin opin sen, että jos haluaa oikeasti rakastaa, olla tunneyhteydessä toiseen, joutuu avaamaan sisimpänsä - ja se voi tehdä tosi kipeää. Onneksi tiukat paikat ovat toistaiseksi vaan kasvattaneet, ja ehkä se on niin kuin Musta Barbaari räppää: kipu on kasvun sivumaku.

Rakkausrintaman myötätuulien lisäksi olen ollut erityisen onnellinen ystävistäni. Meillä on ollut kasassa ihan mahtava kaveriporukka, jonka kanssa ollaan naurettu välillä itsemme vatsalihaskrampin partaalle. Ollaan istuttu iltaa, parannettu maailmaa, laitettu ruokaa ja juotu viiniä. Toivon, että sama meininki jatkuu loppuvuoden vähintäänkin yhtä mahtavana.

Loppuvuoden osalle minulla on aika selvät sävelet. Työt ja lomat on kuta kuinkin sovittuna: kesäreissu Italiaan ja maratonmatka Saksaan ovat ainakin edessä. Tammikuun jälkeen kaikki on kuitenkin auki, mikä jännittää. Olen heitellyt verkkoja vesille, mutta en tule aikoihin tietämään, että tärppääkö. Toivotaan, ja jos ei, niin ehkä niin oli tarkoitettu.

Nykyään tällaisten henkilökohtaisempien tekstien kirjoittaminen blogiin tuntuu tosi paljon vaikeammalta kuin ennen. Olen yrittänyt rajata blogia vähän sporttisempaan suuntaan, ja välillä tuntuu aika hullulta tilittää täällä omasta elämästäni. Saa nähdä, kaduttaako tämä joskus, ehkä. Ainakin nyt se tuntuu vielä ihan oikealta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ihan mahtava teksti Sansu! Just tällaisten tekstien takia oon pysynyt sun blogin matkassa vuodesta toiseen (muistaakseni vuodesta 2010). Nää ajatuspostaukset on mahtavia, sillä ne saa itsenkin pohtimaan asioita!!

 

Sanna

Vierailija

Hienoa Sansu, kuulostat niin seesteiseltä ja onnelliselta, joten anna mennä vaan, elämä ottaa ja elämä antaa, joten kuten teet, se on tarkoitettu elettäväksi!

Aurinkoista kesää ja hyviä treenejä

t. blogiasi seurannut mummeli

Vierailija

Niinhän se on, että on arvoitus mitä elämässä on edessäpäin, hienoa, kun uskallat olla noin avoin Itse laita turvani Herraan Jeesukseen Kristukseen, en selviä ilman Häntä

Tsemiä, kivoja treenejä ja kesäilyä!!

-Liisa

Vierailija

Tosi kiva postaus! On mukava lukea bloggaajan elämästä vähän muutakin kuin mikä blogin "varsinaiseen aihepiiriin" kuuluu. Tavallaan se tuo kirjoittajaa lähemmäksi lukijoita, eikä jätä häntä niin etäiseksi, kuin mitä jäisi jos kirjoittaisi esim. pelkkästä liikunnasta. 

 

Mukavaa kesää ja hyviä treenejä kesälle!

Vierailija

Kitos tekstistä. Olen itse isojen päätöksien äärellä ja en tiedä vaan mihin suuntaan kääntyisin. Vai kääntyisinkö mihinkään.. Kadunko myöhemmin. En tiedä .. Järki, tunteet..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat