Vaikka Kapkaupungissa onkin varsin otolliset olosuhteet juoksuun ilmaston puolesta, ei täällä ole läheskään niin hyvin treenipaikkoja kuin Helsingissä. Ymmärrän kyllä, että Helsingissä tottuu liian hyvälle, mutta minkäs teet! Erityisesti yleisölle avoimia yleisurheilukenttiä olen kaivannut.

Kaipauksiini on nyt vihdoin vastattu, ja pääsin ensimmäistä kertaa treenaamaan paikallisen juoksuseuran kanssa Greenpoint trackillä viime viikon tiistaina. Homma meni niin, että tutustuin erääseen juoksuseuran jäseneen pubissa, ja seuraavana päivänä menin heidän kanssaan katsomaan olympia-maratonia, ja lopulta sain kutsun liittyä joukkeen ratatreeneihin. Porukka treenaa tosiaan Greenpoint Trackillä, joka on ihan kivenheiton päässä meidän kämpästä. Voitte vaan kuvitella, miten innoissani kutsusta olin!

Cape Townissa yleisurheilukenttiä tosiaan riittää, mutta jostain syystä ne eivät ole auki yleisölle. Itse asiassa juoksuseura, jonka kanssa pääsen treenaamaan, on onnistunut samaan vuoron Greenpointin radalle vasta pari kuukautta sitten. Turvatoimet ovat aika tiukat, eikä kentälle päästetä muita kuin etukäteen treeniin ilmoittautuneita. Viimeksi myös laukkuni tarkistettiin, mikä tuntui vähän oudolta.

Juoksuseura treenaa radalla kaksi kertaa viikossa, ja yleensä paikalla on valmentaja, joka on tehnyt treenin. Oman treenin saa myös tehdä niin halutessaan. Treenit sisältävät lyhyet verryttely, mutta mitään tekniikkaa tai venyttelyjä ei ainakaan toistaiseksi ole treeneissä tehty, eli ihan Runneräs High:n tasoiseen treenien organisoimiseen ei täällä ole päästy, heh.

Porukassa on sopivasti samantasoista juoksuseuraa, ja on ollut mahtavaa päästä juoksemaan kovia treenejä yhdessä muiden kans. Eilen juoksimme 2x2000m + 2x1000m, ja treeni tuntui tosi kevyeltä, vaikka juoksin 2000m 8.25 ja 8.10 ja tonnit 3.55 ja 3.53! Viime aikoina on muutenkin alkanut tuntua, että kunto on kohentumaan päin, mikä olisi tietty hyvä, sillä tavoitteeni lähestyvät pikkuhiljaa. :) Cape Town 10k on jo reilun kolmen viikon päästä, ja puolikas 1,5 kuukauden kuluttua!

Translation: I have missed working out on track the whole year. Finally I found a running club that trains on Greenpoint track and I have been running with them since last week! I'm so excited, it has been so nice to run with other people again!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat