Vaikka olenkin elänyt suurimman osan elämästäni Pohjois-Suomessa ja minulle talvi ei ole talvi ilman lunta, en sanoisi olevani mikään talvi-ihminen. Kajaanissa ja Oulussa asuessani talvet tuntuivat aina ihan älyttömän rankoilta - ne olivat niin pitkiä, kylmiä ja pimeitä. Helsingissä talvet ovat jotenkin paljon kevyempiä, kun pimeä aika kestää huomattavasti vähemmän aikaa eikä mitään hirveitä pakkasiakaan ole samassa mittakaavassa kuin pohjoisessa.
 
Silti näin joulun alla kaipaan ihan älyttömästi lunta, sitä saisi tulla kyllä jo! Joulu ei oikein tunnu joululta ilman lunta, ja en muista, että olisin koskaan viettänyt pohjoisessa mustaa joulua.

 
Joulun lisäksi odotan sitä, että pääsen avaamaan hiihtokauden! Pari viime talvea Helsingissä on olleet aika huonoja, enkä ole päässyt hiihtämään täällä ollenkaan. Kahden viime vuoden hiihtokerrat taidetaankin laskea peräti yhden käden sormilla... Onneksi vietän joululomani Kajaanissa, ja toivottavasti pääsen avaamaan siellä hiihtokauden.
 
Joskus opiskelujen alussa kävin hiihtämässä ihan tosi paljon, ja hiihto onkin musta ihan mahtavaa liikuntaa. Vaikka juoksu onkin se ykköslaji mulle, tykkään siitä fiiliksestä, mikä hiihdon jälkeen tulee. On ihanaa, kun koko kroppa tekee töitä ja on sellainen kokonaisvaltaisesti uupunut olo. Talvella juoksulenkin jälkeen ei saa samanlaista fiilistä! Niinä talvina, kun olen hiihtänyt enemmän, lihaskunto on pysynyt yllä tosi hyvin koko talven.
 
Hiihdän luistellen, vaikka perinteinen tyyli sopisikin juoksijalle paremmin. Mun hiihtotekniikassa olisi paljon hiottavaa, mutta olen ollut jotenkin laiska tekemään tekniikkaharjoituksia. Pari vuotta sitten kävin yhden illan mittaisen tekniikkakurssin, mutta eipä siitä paljoa iloa ollut, kun en ole jaksanut itse treenata! Haluaisin oppia hiihtämään perinteistä, ja ehkä joskus ostankin pertsan sukset ja käyn jonkun pienen tekniikkaopetuksen.

 
Hiihdon miinuspuoli on se, että ilman autoa sen harrastaminen on ainakin minulle hankalaa. Joskus olen juossut sukset kädessä ladulle, mutta se ei ole kauhean mukavaa (ja ehkä siitä jonkinlaisen hullun leiman otsaan saa :D). Hiihtoharrastukseni tuskin tulee tämän takia lähivuosina olemaan mitään kauhean aktiivista, mutta nautiskelen sitten senkin edestä niistä harvoista lenkeistä.
 
Nauttikaahan siis hiihtokeleistä minunkin puolesta! Ja jos hiihto on tuntunut tylsältä tai olet lajin traumatisoima ala-asteajoilta, suosittelen antamaan sille uuden mahdollisuuden. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat