Naismuistiin en ole viettänyt näin rentoututtavaa, ja rauhoittavaa viikonloppua. En todellakaan osannut odottaa mitään tällaista, kun perjantai-iltana hypättiin junaan poikakaverin kanssa. Marraskuinen Hanko oli täydellinen paikka pysähtymiselle: välillä tuntui, että olemme kuin Färsaarilla, niin autiolta (ja tuuliselta) kaupunki vaikutti.

Perjantaisten Pariisin tapahtumien jälkeen tuntui vähän oudolta viettää viikonloppu pureutuen parisuhteeseen, rakkauteen ja lempeyteen, kun samaan aikaan toisaalla tunnettiin suurta surua, vihaa ja ahdistusta.  Tunsin itseni naiiviksi, jopa itsekkääksi hemmotellessani itseäni ja keskittyessäni vaan omaan napaani ja parisuhteeseeni. Sitten kuitenkin oivalsin, että ehkä juuri nyt on tärkeää keskittyä juuri rakkauteen ja turvasataman luomiseen niin itselle kuin toisille.

Hangossa meitä tosiaan odotti Rakkausviikonloppu, psykoterapeutti Maaret Kallion ja joogayrittäjä Johanna Pawlin yhdessä luoma kokonaisuus. Viikonloppu sisälsi sekä parisuhdeaiheisia luentoja että rentouttavia Yin –joogatuokioita. Ohjelma oli suhteellisen väljä, joten kahdenkeskistä aikaa oli riittävästi.

En ole koskaan aikaisemmin osallistunut parisuhdekurssille, joten minulla oli ehkä tiettyjä ennakkoluuloja, vaikka kurssille osallistuminen alun alkaen minun idea olikin. Odotin luentoja, jossa istutaan pulpetissa opettajaa kuunnellen, tiukkaa aikataulutykitystä ja jonkinlaisia ryhmäkeskusteluja. Kaikki ennakkoluuloni osoittautuivat vääriksi ja viikonloppu ylitti kaikki odotukseni.

Luentojen ja joogan ohella nautimme syksyisen Hangon luonnosta tekemällä pieniä kävelyretkiä. Olin pakannut juoksuvaatteet, mutta kaiken sen rauhoittumisen ja rentoutumisen jälkeen olisi tuntunut tosi oudolta lähteä pinkomaan hikihatussa pimeään iltaan, joten jätin juoksut lauantailta väliin. Juosta ehtii myöhemminkin. Nautimme myös hyvästä ruuasta, kiireettömistä hotelliaamupaloista ja erityisesti ravintola Origon lounaista ja illallisesta.

Viikonlopun jäljiltä mieli on pitkästä aikaa tyyni ja levollinen. Teki todella hyvää pysähtyä niin itsensä kuin toisen äärelle, miettiä omia tunteita ja käyttäytymismalleja ja ennen kaikkea pureutua pintaa syvemmälle. Jos teillä on joskus mahdollisuus osallistua rakkausviikonloppuun, suosittelen sitä todella!

Kommentit (1)

hamamar

Kuulostaa ihan täydelliseltä viikonlopulta, ja vieläpä oman elämän tärkeimmän asian eteen <3! Mistä muuten olet löytänyt tuon illalliskuvassa olevan paidan? Kaunis!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat