Vaikka laajalle levittäytynyt Cape Town on autoilijan luvattu maa, me emme ole vielä kertaakaan täällä asuessamme vuokranneet autoa. Toistaiseksi autolla ajoa tulee sen verran vähän, että Uber on ollut autonvuokrausta edullisempaa. Nykyinen sijaintimme mahdollistaa kävelyn keskusta-alueella, ja mikäli kauemmas kaupungissa mielimme, otamme silloin Uberin alle. Uberilla pääsee yllättävän helposti myös kaupungin ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin, mutta luonnollisestikaan sillä ei viitsi ajella pitkiä matkoja.

Toistaiseksi autottomuus ei ole häirinnyt, mutta kieltämättä aina silloin, kun pääsee jonkun muun kyydillä kaupungin ulkopuolelle, alkaa mielessä kyteä ajatus auton vuokraamisesta. Viime sunnuntaina ystäväpariskuntamme päätti lähteä ex tempore -roadtripille Stellenbochiin, ja innosta hihkuen mekin hyppäsimme kyytiin! Yritämme aina käyttää hyväksemme kaikki tilaisuudet pieneen maakuntamatkailuun.

Stellenboch on suosittua viinialuetta ja sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päästä Cape Townista. Tarkempana kohteena meillä oli Root44-nimiset sunnuntaimarkkinat, jotka kaveripariskuntamme oli jo pitkään halunnut tsekata. Lähdimme matkaan puolen päivän jälkeen, ja niinpä olimme sopivasti mestoilla lounasaikaan.

Nappasimme herkkulounaat ruokakojuista, ja syönnin jälkeen me tytöt teimme vähän ostoksia ja pojat menivät maistelemaan viinejä. Markkina-alue oli aika pieni, joten kaikki kojut tuli kierrettyä nopsaa, ja loppuajasta chillailimme ja nautimme livemusiikista.

Kotimatkalla ajoimme mansikkatilojen ohi ja törmäsimme tosi kummallisiin patsaisiin! Pysähdyimme myös ostamaan erinäisiä mansikkatuotteita, kun kerran parhaimmilla apajilla olimme. Täytyy kyllä ehdottomasti tehdä lisää tällaisia pieniä roadtrippejä, kun kerran näin kivoja paikkoja löytyy lyhyen ajomatkan päästä!

Translation: From now on I've decided to provide English translation to my international readers. ;) Last Sunday we did a mini-roadtrip to Stellenboch with our friends. We spent a lovely afternoon at Sunday market and enjoyed delicious lunch. On our way home we ran into weird statues! We need definately to do more sightseeing also outside of Cape Town.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat