Huhhuh, minkälaista haipakkaa elo on taas uuden viikon pyörähdettyä käyntiin ollutkaan! Tarkoitus oli postailla niin viikonloppuna kuin eilen, mutta olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt koneen äärelle sitten millään. Päivät ovat menneet koulussa tai muuten vain opiskeluhommia tehden, ja illat olen pyhittänyt treenille.

Kapkaupunki onkin osoittautunut todella hyväksi asuinpaikaksi juoksuharrastajalle. Siskoni vieraili täällä pari vuotta sitten ja kehui treenimahdollisuuksia, mutta en uskonut, että kaupunki olisi näin juoksuorientoitunut kuin se onkaan! Luulin infrasturktuurin olevan vähän samantyyppistä kuin esimerkiksi Jenkeissä, jossa (ainakin niissä kaupungeissa, joissa olen käynyt) sopivien lenkkipolkujen löytäminen on välillä haastavaa. No, ei täällä tietenkään ihan joka paikassa viitsi juosta (esimerkiksi slummialueilla), mutta aika helposti olen löytänyt lenkkireittejä kaupunkioloistakin.

Kaikista kivoimmat juoksureitit kulkevat Kapkaupungissa Sea Pointissa, jossa on varattuna kokonainen rantabulevardi jalankulkijoille. Kyseinen reitti on tosi pitkä ja kuhisee juoksijoita mihin tahansa kellon aikaan. Tykkäisin tosi paljon juosta merenrannassa, mutta harmillisesti asumme aika kaukana Sea Pointista. Ehkä otamme joku kerta Uberin sinne! Onneksi täällä meidänkin huudeilla kulkee mukavia reittejä, ja itse asiassa vuoret ovat ihan tässä lähellä. Vuorilla kulkee kuulemma tosi kivoja ja haastavia reittejä, jotka pitää ehdottomasti päästä lähiaikoina testaamaan.

Hyvien juoksureittien lisäksi Kapkaupungissa on paljon juoksukerhoja, jotka tarjoavat jäsenilleen kaikkea yhteistreenistä illanviettoihin ja grillijuhliin. Koska meidänkin kaupunginosalla on oma juoksukerho, päätettiin liittyä siihen! Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uusiin, samanhenkisiin ihmisiin ja löytää uusia juoksureittejä. Vuoden jäsenyys maksaa noin 20 euroa ja hintaan sisältyy seuran t-paita, ei siis mitään kovin kallista touhua. :) Treenit on keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja lisäksi kerho tarjoaa kyydityksiä joihinkin lähiseudun juoksukisoista.

Ja kisoja täällä riittää: pelkästään Kapkaupungissa ja kaupungin laitamilla on joka viikoloppu jokin kisa, toisinaan useampi. Lisäksi täällä järjestetään muutamassa eri puistossa joka lauantai viiden kilsan mittainen puistojuoksu, johon osallistuminen on ilmaista! Ollaan nyt käyty kahdessa puistojuoksussa, tosin ilman ajanottoa. Ajattelin juosta kympin kahden viikon päästä, jos en ole täysin kuollut koulunkäynnistä. Ainut ongelma on, että varsinkin kesäaikaan juoksukisat starttaavat täällä ihan sairaan aikaisin! Olen ollut superylpeä itsestäni, kun olen jaksanut nousta kasilta alkaviin puistojuoksuihin, mutta suurin osa kisoista alkaa täällä vieläkin aikaisemmin, jopa kuudelta, auts.

Ainut miinus juoksuharrastajan näkövinkkelistä on yleisurheilukenttien vähäisyys. Olen löytänyt ainoastaan kriketti- ja rudby-kenttiä, ja niitä täällä kyllä riittää. Täytynee siis jatkaa etsintöjä, sillä tekisin mielellään intervallitreenit radalla!

Jos siis suunnittelet aktiivista lomaa hyvien juoksuapajien äärellä, kannattaa harkita Kapkaupunkia! Tällä hetkellä täällä on aika kuuma, mutta voisin kuvitella esimerkiksi maaliskuun alun olevan ideaali matkustusajankohta. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat