Opiskelijana olo kolmen vuoden tauon jälkeen on tuntunut monilla tavoin oudolta. Etukäteen ajattelin, että vaikeinta olisi nimenomaan tottua heikompaan budjettiin, mutta toistaiseksi ollaan pystytty elämään aikalailla samantasoista elämää kuin Helsingissä. Randin kurssi on edelleen tosi alhaalla, joten jo ennestään matala hintataso on painunut vieläkin matalammalle ja mahdollistanut meille vähän rennomman suhtautumisen rahaan.

Rahaa ei kuitenkaan ole säästössä tuhlailtavaksi asti, joten olen koettanut keskittyä sen käyttämiseen enemmän kuin Helsingissä. Suoraan sanottuna en koskaan ole ollut mikään taitava säästäjä ja rahankäyttöni on helposti tosi tunnepitoista, mutta täällä olen onnistunut skarppaamaan. Erityisesti ruokaan minulla menee Helsingissä hirveästi rahaa, sillä en juurikaan suunnittele ruokiani ja syön paljon ulkona. Syödään edelleen paljon ulkona, mutta viikon ruuat ollaan pyritty suunnittelemaan etukäteen ja siten, että käydään kaupassa vain kaksi kertaa viikossa. Olen kokenut, että kauppareissujen vähentäminen säästää paljon rahaa, sillä heräteostosten määrä vähenee!

Käyn siis kaksi kertaa viikossa ruokaostoksilla, ja molemmilla kerroilla ostan ruuat noin 3-4 päivälle etukäteen. Mun lempikauppa on Woolworths, joka muistuttaa vähän Jenkkien Whole Foodisia! Aivan ihana kauppa, josta löytyy paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Harmikseni lähin Woolworths sijaitsee kolmen kilsan päässä, joten joudun ottamaan aina Uberin takaisin kotiin. Huono puoli tarjonnan ihanuussa on se, että sorrun aina ostamaan jotain hyvää, kuten paahdettavia aamiaispannareita tai kuppikakkuja.

Kuvassa näkyy meidän perus ruokaostokset, jotka ovat aika samanlaisia kuin meidän suomiruuatkin. Yritän ostaa joka viikko kalaa, mutta sitä on aina välillä vaikea löytää ruokakaupoista. Kanaa ja jauhelihaa syödään aika paljon, jauhelihaa ehkä enemmän kuin Suomessa. Kasviksia kuvassa on ehkä tavallista vähemmän, mutta yleensä ostan ison pussin salaatinlehtiä ja tomaatteja, joista teen joka ruualle pikku salaatin. Aamupalaksi syödään juguttia ja leipää sekä juodaan mehua. Hedelmistä syön paljon nektariineja ja mangoja, ja hyvin usein sorrun ostamaan valmiiksi pilkottuja hedelmiä, jotka ovat tietenkin kalliita...

Yleensä ruokaostokseni maksavat 30-45 euroa riippuen siitä, miten paljon herkkuja olen ostanut. Viikossa kauppaan menee siis maksimissaan 90 euroa, mikä ei mielestäni ole yhtään paha summa kahdelle ihmiselle, varsinkin, kun ottaa huomioon, mitä tuossa summalla saa! Kokkaan yleensä noin neljänä iltana viikossa päivällistä kotona, ja hyvin usein lautaseltamme löytyy jonkinlaista pastaruokaa tai ruokaisaa salaattia. Lounaat syödään arkisin joko kampuksella tai kotona. Viikonloppuisin syödään pääasiassa ulkona, ja ulkonasyömisiin menee yleensä kahdelta hengeltä 12-18 euroa per kerta.

Ruoka(kin) on täällä tosi edullista, tosin tästä meidänkin budjetista saisi viilattua pois sievoisen siivun, jos ei söisi niin paljon ulkona ja käyttäisi jotain muuta ruokakauppaa. Toistaiseksi tinkimiselle ei ole ollut tarvetta, ja muutenkin koen ruuan laadusta kitsastelun tosi nihkeänä - mieluummin säästän vaikkapa shoppailuissa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat