Kuten sunnuntaina kerroin, vietimme viikonlopun Sanbonassa safarilla. Sanbona on kaikista lähin "oikea" safaripaikka ja sijaitsee noin 3,5 tunnin ajomatkan päässä Cape Townista. Pienempiä puistoja kyllä löytyy ihan tästä läheltäkin, mutta niissä eläimiä ruokitaan eivätkä ne muutenkaan elä kovinkaan luonnollisissa oloissa.

Sanbona on privaattipuisto, josta löytyy kaikki ns. big five -eläimet. Big five -kokoelmastani on tähän saakka puuttuneet sekä leijona että leopardi, mutta tällä kertaa pääsin näkemään leijonia pariin otteeseen! Koetimme metsästää leopardia (jep, yhtä naarasleopardia Singaporen kokoiselta alueelta - aika optimistista) koko sunnuntai-aamupäivän siinä onnistumatta. Onneksi olimme muuten niin onnekkaita ja pääsimme näkemään paljon.

Ainut miinuspuoli Sanbonassa oli ehkä se, että luonto ei muuten ollut kovinkaan kaunista. Olen käynyt aikaisemmin Safareilla Keniassa ja Tansaniassa, ja luonto on ollut tosi rehevää ja kaunista niissä puistoissa, joissa olen käynyt. Sanbonassa luonto oli tosi karua ja aavikkomaista. Toisaalta tämä mahdollisti hyvät näkyvyydet eläinten bongailuun.

Joka tapauksessa reissu oli kaikin puolin onnistunut! Seuraava safarimatka olisi tarkoitus tehdä Botswanan puolelle vuoden lopussa. Ehkä silloin pääsen näkemään ne leoparditkin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat