Vihdoin pääsen vähän postailemaan Italian lomastamme! Otettiin tosiaan "äkkilähtö" Pohjois-Italiaan Garda-järvelle tuossa pari viikkoa sitten. Kesä näytti vielä heinäkuun alkupuolella vähän kurjemmalta ja muutenkin reissujalkaa vipatti, joten kahlattiin läpi lentotarjouksia. Bongattiin kohtuu edulliset Finnairin lennot Milanoon (200e/hlö menopaluu), jotka sitten otettiin. Olen kerran käynyt päiväseltään Gardalla ja halunnut aina mennä paikkaan uudelleen, ja koska järvi on lyhyen matkan päässä Milanosta, päätimme sen matkakohteeksemme.

Otimme majoituksen AirBnB:n kautta Manerba-nimisestä kylästä järven lounaisrannalta. Halusimme mieluummin järven eteläiselle puolelle, joten Manerba sopi siinä mielessä meille ihan mainiosti. Saimme myös AirBnB:n kautta hyvän diilin - vuokrasimme kaksion 50e/yö -hintaan! Kämppämme oli erinomaisessa kunnossa, aivan kuin hotellissa olisi ollut

Manerban kylä on pieni, noin 3000 asukkaan kylä, jossa turisteja ei ollut mitenkään ihan älyttömästi. Kämppämme lähellä sijaitsi ranta ja kylän keskusta, jossa oli muutamia kauppoja ja supermarket. Voin suositella kylää, jos haluaa mennä vähän rauhallisempaan paikkaan - mikäli kaupunkiloma shoppailuineen kiinnostaa, ei kannata mennä Manerbaan.

Me ei oltu tehty ihan älyttömästi suunnitelmia ennen paikan päälle menoa - haluttiin lähinnä rento, urheiluhenkinen loma - joten jouduttiin vähän ottamaan asioista selvää, kun oltiin päästy perille. Nettipisteitä oli vähän, joten lopulta lampsittiin paikalliseen turisti-infoon, josta saatiinkin sitten tietoa niin pyörän vuokrauksesta kuin lautta-aikatauluista.

Vuokrattiin kolmeksi päiväksi maastopyörät, ja onneksemme maastopyöräreittejä lähti tosi hyvin Manerbasta. Haaveiltiin aluksi Monte Baldolle lähtemisestä, mutta valitettavasti vuori sijaitsi järven toisella puolella ja oli siksi hankalasti saavutettavissa, joten saimme tyytyä lähireitteihin. Ja eipä ne mitenkään tyydyttäviä olleet, vaan aika suloisia, hyvin merkattuja reittejä läpi vuoristokylien! Maisemat rinteiltä alas järvelle katsottuna olivat välillä sykähdyttävät, ja pyöräily ilta-auringon kultaamien viinitilojen läpi oli suorastaan ihastuttava kokemus.

Maastopyöräreittien lisäksi Manerban lähialueilla oli kivoja juoksureittejä, joilla heitimme muutamia pieniä lenkkejä. Manerbassa sijaitsi myös kansallispuisto, joka tarjosi mahtavat puitteet polkujuoksuun! Harmi, kun emme ehtineet lenkkeillä siellä kuin kerran.

Maastopyöräillen pääsi helposti tutustumaan myös lähikaupunkeihin, ja teimmekin päiväretket Desenzanoon ja Sáloon. Toinen tapa järvenrantakaupungeissa vierailuun oli järviristeilijä, joka risteili päivittäin Manerbasta eri suuntiin. Toiseksi viimeisenä reissupäivänä otimme paatin Sirmioneen, joka oli pittoreski pikkukaupunki kapean niemen päässä. Valitettavasti turistien älytön määrä söi aika paljon kaupungin viehätysvoimaa, ja emme kovinkaan montaa tuntia paikassa viihtyneet. Laivamatka oli kuitenkin suosittelemisen arvoinen!

Koska aikataulumme oli erittäin väljä eikä urheilu syönyt kovinkaan paljoa päivittäistä aikaamme, jäi meillä aikaa paljon muuhunkin, kuten esimerkiksi uimiseen ja tietenkin syömiseen. Vaikka Manerba olikin suorastaan tuppukylä, löytyi sieltä todella hyviä ravintoloita. Kävimme kolmena iltana syömässä ravintolassa illallisen (budjettimatkailijoina kun laitoimme myös ruokaa itse), ja erityisesti viimeisen illan ravintola, Gatto de Ride, jäi mieleemme. Itse asiassa yritimme ravintolaan jo viimeistä edeltävänä iltana, mutta paikka oli ihan täynnä! Teimme pöytävarauksen, jonka avulla pääsimme seuraavana iltana raflaan. Mä söin ihan täydellistä margarita-pitsaa (hinta oli 4e!) ja Jussi frutti di mare -pastaa.

Voin suositella Garda-järveä lomakohteena - erilaisia kaupunkeja ja kyliä järven rantamilla riittää, joten niistä kannattaa valita omiin mieltymyksiin sopivin. :) Järvelle pääsee Milanosta tai Veronasta käsin kätevästi junalla, ja etenkin Milanoon on edullisia lentoja tarjolla aika usein!

Kommentit (1)

Vierailija

Teillä on ollut  kivoja elementtejä lomalla; kauniit maisemat, kuntoilua, rauhaa:) Mukavaa päivää sinulle, Sansu:) tv Liisa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat