Olen kavereideni keskuudessa tunnettu aamu-unisuudestani ja siitä, että viikonloppuaamuisin minua on turha houkutella lenkkeilemään juurikaan ennen puoltapäivää. Nautin pitkistä yöunista, ja minusta mikään ei ole niin ihanaa kuin kölliä viikonloppuaamuna sängyssä pitkään. Ja eipä sillä, Suomessa aika harva tuntuu aloittavan viikonloppuaan kovin aikaisin - Helsingin keskusta on tosi autio yleensä vielä yhdeksän aikaan, ja kuntosalit ja lenkkipolutkin alkavat täyttyä vasta noihin aikoihin.

Täällä Etelä-Afrikassa ihmisten mindset aamujen suhteen on todella erilainen, ja täällä on täysin normaalia olla viikonloppunakin lenkillä aamukuudelta. Osin tämä johtuu kuumudesta, mutta muutenkin kulttuuri on tosi aamupainotteinen. Jos menee lauantai-aamuna leipomoon kahdeksan jälkeen, on paikka täynnä pirteitä aamupalan nauttijoita!

Olen pikku hiljaa alkanut ymmärtää aikaisten aamujen hienouden ja sen, miten paljon enemmän sitä saa aikaan, jos ei loju sängyssä kymmeneen. Niinpä tänäänkin laitettiin kellot soimaan 7.15 (mikä on täkäläisittäin kai myöhään), ja jo puoli yhdeksältä oltiin lähtövalmiina vaelluspaikalla! Oltiin sovittu pienestä aamuvaelluksesta parin kaverin kanssa, ja tehtiin parin tunnin mittainen pikku haikki Pöytävuorella.

Haikkimme päättyi Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan, josta kävelimme vielä kaverini (tai oikeastaan hänen vanhempiensa) asunnolle. Kaverini vanhemmilla on suomalaisia tuttuja, ja niinpä heidän pihaltaan löytyi ihka oikea puulämmitteinen sauna, jonne päästiin lämmittelemään vaelluksen jälkeen! Fiiliksen kruunasi uinti uima-altaassa ja ihana brunssi aurinkoisella terassilla nautittuna.

Kiitos aikaisen heräämisen, olimme kotona jo yhden aikaan, ja niinpä meillä oli hyvin aikaa lukea koko päivä tentteihin! Loppusuora häämöttää jo todella, ja itse asiassa jo viikon päästä istumme koneessa matkalla Suomeen, hurjaa. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat