Vielä viikko sitten riisuin trenssini kesken työmatkan, koska oli niin kuuma. Syyskuinen aurinko paistoi kultaisen sävyisenä ja yllättävän lämpimänä - minä myhäilin tyytyväisenä, että kesä vielä jatkuu. Heräsin aurinkoisiin aamuisin pirteänä eikä jalkoja palellut ballerinoissa.

Voitte vaan arvata, millainen märkä - vai pitäisikö sanoa jääkylmä - rätti vasten kasvoja maanantai-aamu oli. Jo herätessäni tuntui oudon hämärältä, paljon hämärämmältä kuin edellisellä viikolla, ja kun astelin Mannerheimintietä pohjoiseen, aivoni meinasivat jäätyä! Syksy oli todellakin taklannut kesän suorastaan kuolettavasti kanveesiin, ja aimo harppaus kohti talvea ja kylmää oli otettu.

Syksy on ollut mulle aina jotenkin hankala vuodenaika - en tiedä miksi. Syyskuu kirpeine ja raikkaine aamuinen menettelee, ainakin vielä silloin, kun lehdissä on kauniit värit ja pihlajanmarjat ovat vasta kypsyneet. Mutta lokakuu, puhumattakaan marraskuusta... Ush! Kun asvaltti hohkaa mustana ja sateesta kiiltävänä tai kun kadut tulvivat räntää, mieleni tekee lähinnä kaivautua peittojen alle ja nousta vasta, kun joulu kolkuttelee ovella.

Mutta ehkä tämänkin syksy tästä menee, niin kuin on mennyt 28 syksyä tähän saakka. Päivä kerrallaan porskuttelen läpi sateisten päivien - ehkä mukaan osuu muutama aurinkoinenkin.

Ja onneksi olen oppinut, että aina lopulta koittaa kevät.

Tästä biisistä tulee aina mieleeni syksy:

Kommentit (4)

Vierailija

Tsemppii sinulle:)!! Mie en tykkää kylmästä ja märästä, pimeys ei haittaa:) On vaikeampaa huomattavasti lähtee kurjaan säähän, masentaviin maisemiin, kuin kauniisiin aurinkoisiin ja lämpimiin kesäsäihin juoksemaan, mutta tsemiä sinulle, mennään vaan eteenpäin, kyllä se kesä taas lähenee päivä päivältä:)

-Liisa

Vierailija

Hei,

Kommenttini ei liity oikeastaan tämän postauksen aiheeseen. Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi ja etenkin työhösi liittyvät postaukset kiinnostavat. Oletko miettinyt jotain tiettä erikoisalaa tai mitä vaihtoehtoja erikoistumialasta mietit? Olisi kiva kuulla :)

Vierailija

Hei!

Ensinnäkin kiitos kivasta blogistasi, sun postauksia on aina ihana lukea! :) Tässä olisi pari kysymystä lääkärin työhön liittyen!

Millaiset työajat sulla tai lääkäreillä yleisesti on? Kuinka paljon saat lääkärinä itse vaikuttaa siihen, työskenteletkö esimerkiksi aamuisin vai iltaisin? Mikä lääkärin työssä on yllättänyt? Olisi kiva lukea vaikka ihan postauskin tästä aihepiiristä :)

Hyvää syksyä sinulle!

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Liisa, kiitos tsempeistä, ne tuli tarpeeseen :)

Vierailija, joo, oon miettinyt erikoistumista paljonkin, ja todennäköisesti alan erikoistumaan eräälle konservatiiviselle alalle. En halua kuitenkaan täällä sen tarkemmin kertoa, että mille!

Vierailija, työaika vaihtelee, yleensä se on sairaaloissa ja terkkareisas 37-38h/vko. Joillakin aloilla on päivystyksiä, ja niiden määrä vaihtelee tosi paljon aloittain ja työpaikoittain. Esimerkiksi itse päivystän tässä kuussa kaksi iltaa ja yhden yön normi työviikon päälle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat