1. Hanki juoksua varten tarvittavat tykötarpeet hyvissä ajoin. Itse kävin eilen ostamassa geelit, joita syön kisan aikana ja vähän urkkajuomaa tankkausta varten. Vaselinit, urheiluteipit, Spibelt geelejä varten sekä pika-magnesiumit hankin jo aiemmin, puhumattakaan juoksuvaatteista ja -kengistä.

2. Tee maratonsuunnitelma. Vaikka juoksukulku onkin hyvin pitkälti päivästä kiinni eikä kaikkea voi ennustaa, kannattaa tehdä jonkinlainen plääni juoksun varalta. Itse mietin etukäteen ainakin sen, että mitä vauhtia aloitan (ei liian kovaa!) ja että missä vaiheessa otan geelejä. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, juoksun aikana on todella hankala miettiä, että milloin hyvä hetki ottaa geeliä!

3. Lataa mp3-soitin. En kuuntele musiikkia juostessa kovin usein, mutta maraton ja etenkin sen viimeinen kymppi ovat poikkeuksia. On kiva, että tiukan paikan tullen voin kuunnella jotain muuta kuin omia synkeitä ajatuksiani!

4. Seuraa sääennusteita ja mieti juoksuasu etukäteen. Olosuhteet vaikuttavat yllättävän paljon suoritukseen, joten asu kannattaa miettä jo hyvissä ajoin, jotta ei tule liian kylmä/kuuma. Yleensä ihmiset (mukaan lukien itseni) pukeutuvat maratonille aivan liian lämpimästi! Juostessa tulee kuuma, ja 42 kilsaa on pitkä matka juosta kuumissaan.

5. Pakkaa kaikki tarvittava mukaan jo edellisenä iltana. Näin vältyt viime hetken paniikeilta kisapaikalla! Jos matkustat maralle ulkomaille, suosittelen pakkausta jo useita päiviä etukäteen, jotta kaikki tarpeellinen sykemittarin laturista geeleihin tulee matkaan.

6. Vaseloi varpaat ennen starttia! Suosittelen.

Kommentit (1)

Vierailija

Tietämätön kysyy,miksi varpaat kannattaa vaseloida?:D

Siksikö että kun varpaat vaseloi niin ne on "liukkaat" ja ei tuu hiertymiä/rakkuloita kun ne hinkkaa toisiaan vasten? :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat