Olen usein pohtinut, että olisi hyvä, jos lentokentillä olisi kuntosaleja. Pitkien vaihtojen aikana ehtisi hyvin treenaamaan, ja aineenvaihduntakin saisi kyytiä pitkien istumisien jälkeen. No, joku viisas Dubaissa oli näköjään tullut samaan tulokseen, sillä Dubain lentokentällä oli kuin olikin oma pieni kuntosali uima-altaineen! Onneksi poikakaveri bongasi salimahdollisuuden jo etukäteen, ja niinpä pakkasimme treenikamat käsimatkatavaroihin.

Lennettiin Dubaihin yötä myöten, ja olimme perillä aikaisin aamulla. Olin nukkunut kuin tukki lähes koko lentomme ajan, mutta olin silti aika pöhnässä, kun saavuimme Dubaihin. Aamupala ja iso kahvi virkistivät kuitenkin sen verran, että kun poikakaveri muistutteli sali-ideasta, päätin suostua kevyeen treeniin.

Kuntosali sijaitsi lentokenttähotellin yhteydessä, mutta ihan kentän sisällä kuitenkin. Sali oli avoin myös muillekin kuin hotellin asiakkaille, tosin hinta oli aika suolainen: kuntosalin ja uima-altaiden käyttö maksoi melkein 20 euroa per pää! Ottaen huomioon salin ja altaiden pienen koon hinta oli aivan liikaa, mutta koska olin orientoitunut treenaamaan ja kyseessä oli ainutlaatuinen kokemus, päätin maksaa mukisematta. Onneksi hintaan kuului pyyhkeet, shampoot ja muitakin hygieniajuttuja kuten hammasharjat, niin kaikkea ei tarvinnut raahata itse mukana.

Sali oli tosiaan ihan super pieni, mutta kuitenkin sellainen, että pienen treenin siellä mahtui tekemään. Lämmittelin matolla, minkä jälkeen tein kevyen ja lyhyen treenin käsipainoilla. Kuntosalin jälkeen käytiin vielä uimassa, tosin uima-allaskin oli ihan pieni, eikä siinä mitään treeniä olisi voinut uida. 

Treenin puolesta kuntosali ei siis tosiaankaan ollut mikään kummoinen, mutta itse maksoin ihan mielelläni siitä, että pääsin vähän virkistymään lennon jälkeen. Näin vanhemmiten olen huomannut, että mun jalat turpoaa ihan älyttömästi, jos vaan istun paikallani. Tuota turvotustakin aika tavalla helpotti, kun sai lihaksiin vähän liikettä!

Treenin jälkeen olo oli kaikinpuolin kuin uudesti syntynyt, eikä ajatus uudesta 9-tuntisesta lentomatkasta ahdistanut enää ollenkaan niin paljon. Toivon, että kuntosaleja alkaa ilmestyä muillekin lentokentille, sillä uskoisin niillä kävijöitä riittävän!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat