Otsikon mukaisesti luvassa olisi muisteluita viime vuoden osalta - urheilun saralla tosin. Aika mukava treenivuosi viime vuosi oli, ja onnistumisia tuli varsinkin loppuvuodesta!

Viime vuosi alkoi urheilun kannalta erittäin mukavissa merkeissä. Olin juuri edellisen vuoden puolella tehnyt enkat niin vitosella kuin kympilläkin, ja tammikussa 2014 tunsin olevani voimieni tunnossa. Treenit kulkivat ja kunto sen kuin kohentui! Yhtään kisaa en kuitenkaan tammikuussa juossut.

Helmikuun aloitin juoksemalla ensimmäisen virallisen ratakisani, kun osallistuin Helsy-halleihin. Kolmen tonnin ratakisa Liikuntamyllyssä ei lukeutunut huippusuorituksiini, joskaan ei ollut mikään floppikaan. Minulla oli aika paljon menoja, mikä vähän haittasi treenejäni erityisesti loppukuusta.

Maaliskuun alussa sairastuin kuumeiseen flunssaan, mikä torpedoi harjoitteluni lähes viikon osalta. Samaan syssyyn ajoittui kuitenkin New Yorkin reissunikin, eli treenitaukoa olisi ollut joka tapauksessa luvassa. Nykissä lenkkeilin Central Parkissa ja kävin pieniä lenkkejä Hudson joen varressa. Suomeen päästyäni osallistuin perinteisesti Vuokatti-hiihtoon, ja kisa oli samalla koko talven toinen hiihtolenkkini. Maaliskuun lopussa järkkäsimme Esportin ja Ny Reenataan -blogin kanssa tosi kivan yhteistapahtuman Kampin Esportilla!

Huhtikuussa kevättä alkoi olla jo rinnassa: aurinko paistoi ja tiet olivat sulat. Pääsiäisenä lomailimme ja treenasimme Vierumäellä. Osallistuin ensimmäistä kertaa Karhu-viestiin Runner´s High:n juokkueessa ja juoksin 5,6 kilsan mittaisen pätkän jossain Rauman ja Porin välillä. Huhtikuun lopussa juoksin Helsinki Central Parkissa kympin kisan, joka meni todella huonosti kiitos allergiaoireiden.

Toukokuussa allergiaoireet sen kuin pahenivat, eikä kuntokaan ollut sillä tasolla millä olisin sen toivonut olevan. Osallistuin Helsinki City Runiin, jossa juoksin raskaalla reitillä ihan kelpo ajan 1.41. Toukokuun viimeiset viikot käytin Tukholman maratonille valmistautumiseen. Valitettavasti itse kisa meni täysin pieleen vatsaongelmien vuoksi, ja mieli oli aika synkeä maaliin tullessani.

Fiilikset urheilun osalta eivät olleet mitenkään katossa, kun kesäkuu alkoi. Otin rennosti pari ekaa viikkoa, mutta loppujen lopuksi palasin aika nopeasti treenien pariin. Allergiaoireet onneksi helpottivat ja pääsin tekemään jo aika hyviä treenejä radalla kuun lopusta!

Heinäkuussa aloin kesälomani, ja heti heinäkuun tokan viikon vietin Kuusamossa perheeni kanssa osallistuen parina päivänä FIN5-suunnistusviikolle. Toinen kesälomareissuni suuntautui Italiaan Garda-järvelle, jossa pääasiassa maastopyöräilin hienoissa maisemissa. Reissun jälkeen osallistuin ensimmäisiin aluemestaruuskisoihini yleisurheilun saralla, kun kävin juoksemassa Klaukkalassa ratavitosen. Kuun lopussa juoksin vielä kaksi kympin kisaa todella helteisissä olosuhteissa.

Elokuussa helteet vähän hellittivät, ja pääsin viimein juoksemaan kympin kohtuullisissa olosuhteissa. Aika painui lähemmäs 45 minuuttia, mutta olin tyytyväinen. Ilmojen viilennettyä tuntui, että juoksukin alkoi kulkea. Maraton-harjoittelu pyörähti virallisesti käyntiin elokuun lopussa.

Kun kuu vaihtui syyskuuksi, treenit sen kuin kiristyivät, ja samalla kyllä koko henkilökohtainen elämäni kiristyi. Lenkki-intoa riitti, kun pääni tarvitsi tuuletusta. Kunto oli nousussa, minkä todisti nousujohteinen enkkajuoksu Lääkärikympillä kuun puolivälissä. Olisin halunnut juosta puolikkaan, mutta ajanpuutteen vuoksi päätin keskittyä treeneihin.

Lokakuussa maratonharjoittelu oli tiivimmillään, ja juoksin pari yli 90 kilometrin viikkoa. Välillä tuntui, että palautuminen oli veitsenterällä, mutta onneksi lepopäivä tuli aina oikealla hetkellä. Tiedostin, että kuntoni oli kova, ja lähdin hyvillä mielin Frankfurtiin juoksemaan maratonia. Tuloksena oli uusi ennätys 3.27 - hienolla negative-splitillä ilman minkäänlaista kanttausta! Juoksukausi päättyi siis todella iloisissa tunnelmissa. :)

Maratonin jälkeen pidin kolme viikkoa ylimenokautta, ja marraskuun puolivälissä palasin taas ohjelman pariin. Höntsäily teki hyvää, eikä hyvä kulku lähtenyt tauon jälkeen minnekään. Kävin vähän tavallista enemmän jumpilla Esportilla marraskuun aikana - oli kivaa tehdä myös jotain muuta kuin juosta.

Joulukuussa juoksui tuntui kulkevan edelleen. Tein henkilökohtaisen reittienkkani Pirkkolan maastokolmosella (12.21) ja Aktia Cupin vitosellakin tuli enkka, 21.00! Joulun alla treenien osalta tuli otettua hieman löysemmin, mutta silti lähden uuteen treenivuoteen suurella innolla ja toiveikkaana. :)

Kommentit (2)

Vierailija

Millaisilla suksilla hiihdät? Minulla suunnitelmissa uusien suksien osto, ja suuri valinnan vaikeus.. Edelliset Prismasta, ja nyt haluaisin kunnolliset.. Kiitos, jos ehdit vastata :)

Vierailija

Kovassa kunnossa oot Sansu!! :) Huikeita juoksuja sulla on viime vuodelta ja etenkin toi Frankfurtin mara! WAU! Meidän pitää sopia ne juoksutreffit jossain välissä! Kivaa alkavaa viikkoa! 

t: Karoliina

www.candyontherun.blogspot.fi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat