Helsinki, Berliini, Vantaa, Tukholma, Frankfurt... Muutamassa paikassa olen maratonin jo juossut, mutta nyt vuoden vaihduttua olen suunnannut katseen uusiin haasteisiin ja alkanut pohtia, että missäs sen seuraavaksi tekisin!

Viime vuonna juoksin maratonin ensin kesäkuussa Tukholmassa ja sitten lokakuussa Frankfurtissa. Molemmat olivat erittäin hyvin järjestettyjä tapahtumia. Juoksun puolesta Frankfurtista jäi paremmat muistot, mutta jos pelkkiä järjestelyjä ajatellaan, Tukholma vie kuitenkin pidemmän korren. Eipä muissakaan maratoneissa ole mitään vikaa ollut: Helsingissä ja Vantaalla oli helppo juosta, koska ne järjestettiin koti-Suomessa, ja Berliinikin oli saksalaiseen tapaan järjestelmällisesti hoidettu kisa.

Tällä kertaa haluaisin juosta maratonin jossain ihan uudessa paikassa. Periaatteessa olen suunnannut katseeni Keski- ja Etelä-Euroopan kisoihin, mutta teoriassa voisin harkita jotain suomalaistakin skabaa. Alitettuani B-rajan (3.30) Frankfurtin maratonilla saisin kai osallistua SM-maratonille, mutta ehkä jätän sen vielä kuitenkin väliin. :D

Kriteerejä maratonin valinnalle mulla on oikeastaan ainoastaan kolme:

a) Tapahtuman pitäisi olla mielellään syksyllä. Mulle ei vaan sovi alkukesän kisat, ja tykkään huipentaa kauteni päätavoitteeseen.

b) Iso tapahtuma. En tykkää mistään pikkukisoista, vaan haluan kannustusta ja karnevaalimeininkiä!

c) Mielellään tasainen ja nopeahko reitti.

Siitäpä sitten pähkäilemään!

Tällä hetkellä mielessäni kärkipaikkaa pitävät lokakuussa järjestettävä Muchenin maraton ja syyskuussa juostava Espoon rantamaraton. Molemmissa pitäisi olla reittikohdillaan! Espooseen ei tarvitsisi matkustaa, mutta toisaalta Mucheniin olisi mahdollisesti suunnitteilla Runner´s High:n kimppareissu, joka olisi tietenkin tosi hauskaa.

Onko teillä mitään lempparimaratonia, jota suositella? Entä onko kukaan ilmoittautunut jo juoksemaan maratonia jonnekin? :)

Kommentit (6)

Vierailija

Ilmoittautuminen tehty jo hyvissä ajoin maratoneille: Hampuri, HCM ja Munchen. Muita kisoja tietenkin ainakin Joroisissa ja HCR. T.Lasse

Vierailija

Itse en ole vielä maratonia juossut mutta puolikkaan Espoon Rantamaratonilla kylläkin. Tykkäsin reitistä hirmuisen paljon (joka muistaakseni on sama kuin täyspitkän loppupuolisko) ja siellä on myös kivasti sitä karnevaalimeininkiä :D HCR:n kerran juosseena tykkäsin kyllä tuosta Espoosta enemmän vaikka onkin osallistujamäärältään huomattavasti pienempi. Kivan siitä teki aivan mielettömän upea reitti ja se ettei reitti ollut niin tukossa kuin HCR:llä. Kannustajissa, huollossa ja oheishärdelleissä ei ainakaan mun makuun häviä yhtään HCR:lle. Suosittelen! Itsellä vähän polttelisi tuo ensimmäisen maratonin juoksu tänä vuonna, ja juuri tuota Espoota ajattelin ekaksi koettelemukseksi :)

Vierailija

Suosittelen Eindhovenin maratonia, joka järjestetään lokakuun alkupuolella. Reitti on erittäin tasainen (koska Hollanti) ja tunnelma reitin varrella on hyvä. Kaupunkiin pääsee junalla Amsterdamista noin puolessatoista tunnissa. 

Vierailija

Miten sä VOIT vielä miettiä tuota syksyn kisaa? Eikös se nyt ole sovittu jo? :)

-somevastaava-

Vierailija

Oon ollu kahtena peräkkäisenä syksynä Münchenissä, ei voi muuta kun kehua! Reitti on tasainen, järjestelyt toimii, karnevaalimeininkiä löytyy ja sääkin on molemmilla kerroilla ollut mahtava! Ainut miinuspuoli on ehkä, että reitti kulkee n. 7 km matkan tosi tympeää teollisuusaluetta pitkin. Toisaalta siellä on tasaista ja muuten reitti on kaunis. sinne vaan :)

Vierailija

Hei!

Olen menossa Nizza-Cannes -maratonille ensi syksynä. En ole ennen juossut sitä, mutta olen kuullut että se on hyvin järjestetty. Se täyttää varmaan helposti myös nuo Sinun kriteerit. Tsemppiä treeneihin!

Jakke

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat