Blogin sisältö on ollut hieman juoksupainotteista viime ajan, pahoittelut siitä niille, joita pelkät juoksujutut eivät niin nappaa. Juoksujalka alkoi taas vipattaa ihan uudella tavalla HHM:n jälkeen! Eiköhän tässä jossain vaiheessa ole jotain muutakin luvassa.

Juoksuintoa on lisännyt eräs muukin asia HHM:n lisäksi. Ostin nimittäin viimein uuden sykemittarin! Vanha Polarini palveli minua uskollisesti aika tasan kolme vuotta, mutta viime aikoina sen akku ei enää kunnolla latautunut, niin sain hyvän syyn päivittää mittarin uuteen. Samalla vaihdoin Suunnon leiriin oltuani Polarin käyttäjä viisitoista vuotta!

Ostin poikakaverille joululahjaksi Suunto Ambit 3 Sportin, ja siitä lähtien olen haaveillut ostavani kyseisen mittarin itsellenikin. Kapkaupungissa Suunto oli kuitenkin vielä kalliimpi kuin Suomessa, joten jouduin jättämään mittarin oston Suomeen. No, ehkä hyvää kannatti odottaa, sillä olen ollut tosi tyytyväinen mittariini, nyt kun sain sen viimeinkin hyppysiini!

Olen käyttänyt mittaria vasta muutamien päivien ajan, joten mitään kattavaa analyysiä en vielä osaa siitä tehdä. Suunto Ambit 3 Sport on ennen kaikkea multisport-kello, ja se sopii juoksun lisäksi moneen muuhun kestävyyslajiin. Lajeja voi itse asentaa kelloon Movescountin kautta vaikka millä mitalla. Itse olen toistaiseksi käyttänyt vain juoksuominaisuutta, mutta aion kyllä testata muitakin ominaisuuksia.

Treenidataa voi mittarin näytön lisäksi lukea Movescountista, joka asennettavissa sekä koneelle että puhelimeen. Kello lähettää treenitiedot puhelimeen langattomasti, mikä on tosi kätevä ominaisuus - joskin olen ihastellut tätä ainoastaan poikakaverin mittarista, sillä en ole vielä ehtinyt parittaa omaa kelloani puhelimen kautta. Mä olen ollut tähän saakka niin vanhanaikainen, etten ole jaksanut ladata treenitietoja koneelle, mutta tämän langattoman yhteyden ansiosta muutos tapahtuu! Treenit latautuvat Movescountista myös suoraan Stravaan.

Olen aikamoinen tumpelo käyttämään kaikenlaisia laitteita, mutta toistaiseksi olen onnitunut ottamaan Suunnon käyttööni täysin omin voimin (ainoastaan tuo paritus-juttu ei ole onnistunut). Välillä mittarin logiikka on ollut vähän kummallista, ja olen jäänyt valikoihin ihmeellisesti pyörimään. Asensin myös kellon vastaanottamaan puhelimeni kaikki ilmoituksen, mikä oli vähän ärsyttävää, sillä kelloni piippasi jatkuvalla syötöllä! Onneksi poikakaveri onnistui poistamaan tuon ominaisuuden.

Kaikista eniten kellossa tykkään sen sievästä ulkonäöstä. Valkoinen kello on mielestäni varsin tyylikäs, vaikka se onkin aika iso tällaiselle siroranteiselle naisihmiselle. Ranneke on kuitenkin mukavan pehmeä ja kello on muutenkin miellyttävä kädessä, joten isohko koko ei haittaa. Plussaa tulee myös pienestä sykelähettimestä! Välillä kellon näppäinten painaminen on ollut hankalaa, sillä ne ovat aika jäykkiä. Etenkin kierrosaika-näppäimen toivoisin olevan vähän herkempi!

Akun kestosta en vielä oikein osaa sanoa, sillä olen käyttänyt kelloa vasta vajaan viikon. GPS:n kello löytää ilahduttavan nopeasti, toistaiseksi ihan muutamassa sekunnissa! Muistan tosin, että Kapkaupungissa poikakaverin vastaava mittari haeskeli signaaleja joskus kauemminkin.

On se vaan hauskaa, kuinka uusi mittari antaa lisäpontta tällaisen paatuneen juoksijankin harjoitteluun! En malta odottaa, että pääsen testailemaan mittarin kaikkia ominaisuuksia. :)

Kommentit (3)

Liza

Heippa Sansu!:) Ihanaa säätä on ennusteetu tälle päivälle, jihuu!:) Kiitos sulle siun blogista:) Olet inspiroiva ja kaunis ihminen jonka juttuja on kivaa lukea, oon pitkäöän lukenut blogiasi ja olet mulle nettiystävä joka jaat juoksuharrastuksen munkin kanssani:) Oikein mukavaa kaunista päivää ja viikon jatkoa sinulle:) Mie tykkään lukea juoksusta:) Muuten, mullekii tuli tässä uutta, tilasin Sportamoresta jemmaan juoksukengät, samanlaiset on käytössä ja todettu malli just mulle hyvä, Adidas adizero adios boost 3:) yks vika niissä on; ei oo pitkään olleet käytössä nuo entiset ja reikiintyy se verkko osa siinä varpaiden päällä-KÄÄK! No heihei:)!!

Johanna

Minäkin olen tuosta haaveillut :) Olisi kiva lukea lisää kokemuksistasi! Sen kanssahan voi uida? Jos uit, niin siitä olisi kiva kuulla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat