Tänään nostettiin malja ystäväni kesäloman alkamiselle. Omani alkamiseen ei ole enää paljoa - armeijatermein TJ on tällä hetkellä vaivaiset kuusi!

Jostain hassusta syystä en ole ihan hirvittävästi odottanut lomaa (olenkohan tullut kipeäksi??). Tai no, loma kyllä kelpaa, mutta sen alkaminen tarkoittaa sitä, että työni terveyskeskuksessa loppuu. Olen tykästynyt tosi paljon nykyiseen työpaikkaani, ja suoraan sanoen tällä hetkellä on sellainen olo, että en haluaisi millään lähteä! Hyvästien heittäminen on kaiken kaikkiaan tosi inhottavaa.

Olisin kyllä voinut jäädä nykyiseen työpaikkaani pidemmäksikin aikaa, mutta se olisi tarkoittanut sitä, että yleislääketieteen erikoistumiskoulutukseen ei olisi enää kertynyt palveluja. Saadakseni tuon "yekin" täyteen täytyy vaihtaa paikkaa ja alaa, ja onhan se tietenkin oppimisen kannalta tärkeää nähdä eri aloja. Tämä lääkärin homma on vähän tällaista pätkätyötä - missään ei voi erikoistumisvaiheessa viipyä ihan älyttömän pitkään!

Jotenkin vain tuntuu vaivalloiselta ajatukselta hiissata itseni taas yli laidan, ulos mukavuusalueelta, juuri kun sinne olen ainakin jollakin tasolla päässyt. Kohta olen taas lähtöruudussa, ö aapisen laidassa enkä löydä edes ruokalaan! Mutta kai tähänkin täytyy vaan tottua, sillä opeteltavaa riittää - se pitää ainakin nöyränä.

Toisaalta erittäin positiivinen juttu on se, että olen viihtynyt terveyskeskuksessa näinkin hyvin. Voin hyvillä mielin lähteä haistelemaan erikoissairaanhoidon tuulia, kun minulla on mielessä ainakin joku polku, jolle suunnata. Uusi työpaikkani tulee taatusti olemaan haastava, mutta uskon, että viihdyn kyllä sielläkin.

Ja ennen sitä minulla on viisi viikkoa lomaa! :)

Kommentit (3)

Vierailija

YEK-vaiheeseen itse asiassa voi halutessaan sisällyttää tk-palveluja yhteensä 18 kk, sillä sairaalassa oloa edellytetään väh 6 kk, tk:ssa väh 9 kk ja loput kuukaudet ovat vapaasti valittavissa (ad yht se 24 kk).

Vierailija

Hei, Kiva kun jaat näitä ajatuksia ja pohdintojasi täällä julkisesti. Usko tai älä, niistä voi olla hyötyä meille muille omien pohdintojemme äärellä painiskeleville ;)

-Tuuti

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Vierailija, aah, mä luulin että se maksimi ois 12kk! No, olisihan mulla sitten terkkakuukausia mahtunut. Toisaalta tiedossa on pari erikoisalaa, jonne menee yhteensä se 9kk ainakin joten eipä niitä ekstrakuukausia nyt niin olekaan. :)

Tuuti, kiva kuulla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat