Heippa!

Pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta – viimeinen viikko on kulunut aika tehokkaasti paikasta toiseen liikkuen ilman järkevää nettimahdollisuutta. Olimme varanneet Intrepidin kautta kuuden päivän reissun, johon sisältyi päivä paikallisten kyläläisten kanssa, kolme päivää vaellusta Andeilla ja vierailu Machu Picchulla. Kotiuduttiin eilen reissulta ja olo noin tiiviin setin jälkeen on kieltämättä aika hyytynyt!

Meidän reissu starttasi tosiaan viime torstaina, jolloin lähdimme Cuscosta kohti Machu Picchua ja vaelluksen aloituspaikkaa. Torstaina emme kuitenkaan vielä vaeltaneet, vaan pysähdyimme matkalla paikalliseen kylään viettääksemme päivän paikallisten kanssa. En millään aiemmalla reissulla ole päässyt kokemaan mitään vastaavaa, joten olin ihan tosi innostunut mahdollisuudesta nähdä paikallisten, maaseudulla asuvien ihmisten elämää.

Emme menneet kylään vaan töllistelemään, vaan ideana oli, että autamme kyläläisiä jossakin heidän askareessaan ja vastineeksi he esittelevät paikkoja, kulttuuriaan ja valmistavat meille lounaan. Kyläläiset vaikuttivat olevan innostuneita meidän vierailusta, ja he olivat pukeutuneet perinteisiin asuihin. He puhuivat ainoastaan ketsuaa, joka on perulaisen väestön alkuperäiskieli.

Aktiviteetiksi valikoitui perunnanosto, joka oli yllättävän hauskaa puuhaa! Koska meitä oli iso porukka, saimme parin tunnin aikana kasaan ison määrän perunoita.

Perunnannoston jälkeen pääsimme lounastamaan, ja kieltämättä nälkä kurni jo mahassa, kun olimme huhkineet pellolla. Kylän naiset olivat laittaneet meille hienon andilaisen buffan, josta pääsimme maistamaan perinteisiä herkkuja. Pyynnöstä meille paistettiin myös marsu (!), joka on perulaista herkkuruokaa. Olin juuri nähnyt marsuja vilistämässä pihalla, joten tuntui aika ikävältä maistaa niinkin söpön eläimen lihaa! Mutta kaikkea pitää kokeilla, eikös se niin mene.

Lounaan jälkeen paikalliset naiset esittelivät vielä käsitöitään ja saimme ostaa niitä. Sen jälkeen hyppäsimme minibussin kyytiin ja lähdimme jatkamaan matkaa vaelluksen aloituspisteeseen! Vaelluksesta kerron tarkemmin lisää seuraavassa postauksessa. :)

Kommentit (2)

Vierailija

Heido:) Kiva kun jaksat myös reissussa päivittää tätä blogia, mukava lukea, kiitos ja kivaa loppureissua:)!

-Liisa

Vierailija

Tuo on juuri mukavaa matkustamista ja siinä paikallisten kanssa touhutessa oppii paljon elämästä!

 

Mikä se sun instatilisi on?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat