Maanantai ja uusi viikko, puh! En tiedä, miten mua voikaan väsyttää aina maanantaisin niin paljon. Nytkin vietin mielestäni varsin rauhaisan viikonlopun, mutta silti olisin antanut oikean käteni parista ekstrauniminuutista. Pitäisi varmaan elää viikonloppuisin kuin nunna, jotta fiilis olisi maanantaisin edes jokseenkin levännyt. :D

Aamun unisuusaste ja säätämisen määrä kulkevat mulla kyllä aina jotenkin käsi kädessä. Haavailen aina, että olisin sellainen eteerinen oman elämäni sankaritar, joka viettäisi rauhallisia ja seesteisiä aamuja sanomalehtiä lueskellen ja ikkunasta ulos vilkuillen. Todellisuudessa nukun aina viimeiseen minuuttiin, ja erityisesti maanantai-aamuni ovat yhtä kohkaamista. Tavarat on hukassa, kaadan kahvit uudelle kauluspaidalleni ja kun painan oven kiinni, tajuan avainten jääneen sisään. Huoh.

Mutta palataanpa vielä hetkeksi viikonloppuun, joka oli kyllä rauhallinen, muttei siltikään näköjään tarpeeksi levollinen, höh. Lauantaina koisin ruhtinaalliset yhdentoista tunnin yöunet, mutten silti meinannut jaksaa herätä. Joka paikkaa kolotti, ja kun ojensin nilkat, molemmat pohkeet kramppasivat. Karseaa! Edessä oli vielä lähtö Aktia-cuppiin juoksemaan kymppiä, mikä ei todellakaan napannut siinä, kun unisena sängyssäni kellin. Kahvikupposen, aamupalan ja tarjotun autokyydin jälkeen päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan onneani kympillä.

En ole varmaan koskaan tuntenut itseäni niin kankeaksi kuin lauantaina verrytellessäni ennen starttia! Oloni oli suorastaan hirveä, ja ajattelin, että jos pystyn juoksemaan 5min/km-vauhtia, niin olen tyytyväinen - tossu ei vaan noussut. Arvelin, että pääni tulee hajoamaan lopullisesti kisan aikana. Startti tapahtui yhdeltä, ja en varmaan koskaan ole lähtenyt kympille niin hitaasti kuin lauantaina lähdin!

Jotenkin kroppa siitä kuitenkin vertyi, ja juoksu alkoi tuntumaan pikku hiljaa aika rennolta. Etenin kilsa kerrallaan, kelloa vilkuilematta. Tienpinta oli pääosin asvalttia, mutta osaksi sohjoa. Olo parani kilometri kilometriltä, ja lisäsin jopa vauhtia jossain seiskan kohdalla. Maaliin saavuin hyvävoimaisena ajassa 43.08 eli tein kuin ihmeen kaupalla uuden kympin enkan!

Ennätyksen kunniaksi nautittu drinkki!


Lauantai-päiväni sai ihmesuorituksestani uutta nostetta, ja niinpä lähdin illan päälle erityisen hyvillä fiiliksillä syömään Cantina Westiin. Sieltä jatkoimme vielä Kokomo tikibaariin, joka oli muuten ihan tosi kiva paikka! Mahtavia drinkkejä ja erittäin hyvää musaa. Väsy otti kuitenkin naisesta vallan puolen yön jälkeen, ja kipitin kotiin nukkumaan.

Sunnuntai sujui ihanan rennoissa fiiliksissä. Päivä starttasi kaverin kanssa tehdyllä yhteispitkiksellä, jonka jälkeen kokoonnuimme tyttöporukalla Torissa. Syötiin lounaaksi hamppareita ja juoruiltiin - mikäs sen mukavampaa sunnuntai-illan puuhaa. Illalla kävin vielä hakemassa vähän donitseja ja tulin kotiin katsomaan leffaa. :)

Nyt kun tätä viikonloppua muistelee, niin eipäs kyllä pikku väsymykset haittaa yhtään mitään! Mun elämä on oikeastaan ihan superkivaa just nyt, vaikka itse sanonkin. :)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ps. AirYoga tapahtuma on mennyt täyteen, joten ilmoittautua ei enää valitettavasti kannata.

Kommentit (2)

Vierailija

Heheh, kuvailit tosi hauskasti noita haaveilemiasi rauhallisen seesteisiä aamuja "sanomalehtiä lueskellen ja ikkunasta ulos vilkuillen", itsellenikin niin tuttujen hösellysaamujen sijaan :D Mielikuvan tunnelma välittyi juuri osuvasti.

Tykkään blogistasi todella paljon, olen seurannut sitä ainakin nelisen vuotta, ehkä pidempäänkin. Blogistasi saa ihanaa piristystä ja motivaatiota välillä niin harmaaseen arkeen. Ja on mukava, että välillä mainitset huvittamattomuudesta ja väsyneisyydestäkin - näinhän se meillä kaikilla joskus on - mutta jaksat ihailtavan usein, lähes aina, kuitenkin reipastua esim. lenkille, ja varsin kannattavin seurauksin. Tuntemuksiisi on tällöin helpompi samaistua ja ammentaa niistä itselle motivaatiota. Olet hieno esimerkki liikunnan energisoivasta vaikutuksesta :)

En sano "jatka samaan malliin", koska esim. elämänmuutosten myötä blogin tyyli ja sisältökin voi luonnollisesti muuttua, vaan jatka omaan, hyväksi kokemaasi tyyliin mitä ikinä se tulee olemaankin. Tykkään siitä kovasti ja aion pysyä lukijanasi hamaan tulevaisuuteen :)

Onnea uudesta kympin enkasta, hyvää kevään odotusta ja onnistuneita ja nautinnollisia treenejä!

T: Riikka

 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat