- Olen edelleen aika järkyttynyt siitä, miten rankalta opiskelu voikaan kolmen vuoden tauon jälkeen tuntua! Tsiisus. Odotin, että istuskelisin latte kourassa kahvilassa naputtamassa omenakonettani, mutta mitä vielä. Intensiiviviikoilla luentoja on ollut joka päivä 8h, eli käytännössä työpäivän verran. Silti istun päivän jälkeen täysin kuolleena sohvalla ja hyvä, että lenkille jaksan lähteä!

- Osittain luulen, että päivien jälkeinen uupumus johtuu siitä, että opetuskielenä on englanti. Ymmärrän kyllä 95% siitä, mitä luennolla puhutaan, mutta joudun kokojan skarppaamaan, sillä jos keskittyminen herpaantuu, menee hetki ennen kuin pääsen takaisin kärrylle. Tietoa tulee myös ihan järkyttävällä tahdilla, joten mieleenpainaminenkin on välillä haaste. Olenkin pohtinut, pitäisikö mun ottaa pari enkun tuntia, jotta saisin kielitaitoani vielä kehitettyä.

- Käytiin tänään juoksemassa juoksuklubin kanssa vajaa 12 kilsan lenkki. Juostiin aika hiljaa, mutta silti tuntui, että kroppa oli tosi väsynyt! Onneksi fiilis parani loppua kohden ja vikat kilsat sujuivat suht kevyesti. Lenkin päätteeksi sain klubin jäsenpaidan. :)

- Tiedättekö sen tunteen, kun muuttaa ulkomaille ja ruokakaupoissa onkin yhtäkkiä ihan eri valikoima ja kokkaus hankaloituu jotenkin yllättävän paljon? Vaikka täällä on tosi hyviä kauppoja (vrt. Tansania ja Kenia) ja erityisesti vihanneksia ja hedelmiä ihan mielettömät valikoimat, oon ollut välillä ihan hukassa, että mitä tänään syötäisiin. Sitä on niin fiksoitunut tiettyihin aineksiin ja ruokiin, että tuntuu, ettei meinaa osaa kokata ilman niitä.

- Kiitos meditointipostaukseen tulleista vinkeistä! Löysin ihan älyttömän hyvän mindfullness-applikaation nimeltään Calm, ja olen nyt viikon ajan tehnyt sieltä harjoituksia. Oon ihan innoissani mindfullnessista, ihan pakko perehtyä siihen vielä lisää!

- Mun lihaskuntoilutreenit ovat ottaneet harmillisesti takapakkia, sillä en ole onnistunut/ ehtinyt löytämään kuntosalia täältä Kapkaupungista. Onneksi meidän juoksuklubin jäsenmaksuun kuuluu kuukauden ilmainen jäsenyys kuntosalilla, jossa on ryhmäliikuntatuntien ja salin lisäksi oma ravintola, 25 metrin uima-allas ja sisäjuoksurata. :D

Kommentit (2)

Opiskelija

Tiedän niin ton tunteen ruokakaupassa käymisestä! Olen parhaillaan vaihdossa ja aluksi meni kyllä kaupassa miettiessä aikaa :D Ja varmasti myös vieraalla kielellä opiskelu kuluttaa enemmän, itse olen kuitenkin huomannut, että se helpottaa kyllä ajan kanssa.

Ja kiitos blogistasi, olen lukenut vaikka kuinka kauan. Kiva, että jaksat kirjoitella :)

Vierailija

Ulkomailla opiskelu vieraalla kielellä on aivoillekin väsyttävämpää. Mutta itse olen ainakin kokenut Suomessa ja ulkomailla opiskellessa, että Suomessa ovat moneen maahan verrattuna yliopisto-opinnotkin tosi löysiä. Uusintoja saa tehdä melkein niin monta kuin haluaa ja akateemisella vapaudella saa opintoja venyttämällä löyhättyä jo valmiiksi kevyitä koulupäiviä vielä enemmän.  Monesti ulkomailla koulupäivä on nimenomaan sen suomalaisen työpäivän verran läsnäoloa ja läksyt päälle. Samoin luokalle voi jäädä, ja koulusta saatetaan potkia pois ellei tulosta synny. Siinä ei ehdi paljon spekseilemään tai saamaan lapsia yms... Tsemppiä opintohin! Itsensä haastaminen ja uuden oppiminen on ihanaa! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat