Kirjoitukset avainsanalla shoppailu

Jos haluaa päästä trendikkään muotihifistelyn ytimeen Pariisissa, kannattaa suunnistaa Merci concept storeen kolmannessa kaupunginosassa. Mercistä löytyy tyylikkäitä sisustusjuttuja, koruja, vihkoja, kyniä ja muuta paperikamaa sekä vaatteita. Itse tykkään erityisesti kaupan koruista (joista suuri osa on kyllä aika tyyriitä) sekä paperiosastosta.Kaupassa on hauska myös vain kierrellä haistelemassa uusia tuulia.

Kauppakierroksen jälken voi istahtaa ihastuttavaan nimensä mukaisesti kirjoja täynnä olevaan Used books Caféeseen aamupalalle, lounaalle tai kahville. Mercissä on myös kaksi muuta ravintolaa Ciné café, jossa näytetään päivittäin vanhoja klassikkoelokuvia sekä La Cantine - puutarhan puolella oleva lounaspaikka.

Merci

http://www.merci-merci.com/en/

111, boulevard Beaumarchais, 3ème

Metro: Saint Sébastien Froissart (8)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisissa käyneet muistavat varmasti kaupungin keskustassa olevan Les Halles-alueen kauppakeskuksineen. Pari viimeistä vuotta alue on ollut valtavassa myllerryksessä, kun sitä on päivitetty entisestä betonikellarista vähän modernimpaan malliin. Nyt suuri osa alueesta on valmistunut ja pääsin tällä viikolla kurkistamaan lopputulosta, joka onkin yllättävän ilmava. 

Les Halles oli pitkään vähän tylsä ja ruma alue, jonne ei oikein tehnyt mieli lähteä kuin pakon edessä: kauppakeskus oli sokkeloinen ja sen alla oleva metroasema supersekava. Mutta nyt näyttää siltä kuin tilaa olisi enemmän ja suunnistaminenkin yksinkertaisempaa. 

Ylätasanteella sijaitsevasta Champeaux-ravintolasta on kuulemma myös kovaa vauhtia tulossa hyvinkin suosittu trendipaikka.

http://forumdeshalles.com/

Metro: Chatelet, Les Halles (1, 4, 7, 11, 14, RER A, RER B)

Kommentit (0)

Tyttö on ottanut nyt pari ekaa askeltaan, ja tarvitsee kunnon kävelykengät. Saimme tänä viikonloppuna olla koko perhe yhdessä koko viikonlopun, mikä on meillä miehen työn vuoksi todella harvinaista. Päätimme siis lähteä ihan perinteisesti ostoksille lauantai-iltapäivänä.

Valitsimme kohteeksi läheisen rue Faubourg Saint Antoinen (11e), jonka varrelta löytyy vaikka mitä. Suunnistimme ensimmäiseksi Du pareil au même -lastenvaateliikkeeseen, missä lasten kengät olivat 50% alessa. Kauppa oli pieni ja täynnä rattaita. Myyjä valitti, että lapset itkivät, vaikka ei ikävä kenkien kokeileminen ja vaihtaminen ja kävelyn testailu hänen syytään ollut: "papa ja maman sinut tänne pakottivat"...

Myyjän valitellessa kipeää selkäänsä yritimme itse mittailla tytön jalkaa ja valitsimme sitten hyllystä suunnilleen oikeankokoisilta vaikuttavat siniset kengät. "Ei, hänen jalkansa ei käy näihin, jalassa on jotain outoa", myyjä kommentoi tilannetta, kun olimme vaivoin saaneet kengät tytön jalkaan. Hermot alkoivat kiristyä, ja mietin, että missähän aloittelevien myyjien oppaassa kehotetaan arvostelemaan puolitoistavuotiaiden lapsiasiakkaiden jalkojen muotoa oudoksi... Tein parilla silmänpyöräytyksellä miehelle selväksi, että tähän kauppaan en halua rahojani jättää.

Onneksi kadun toisella puolella oli muitakin lasten kenkiä myyviä liikkeitä. Päädyimme Kickers-merkin liikkeeseen, missä superystävällinen myyjä tuli heti kehumaan tyttömme silmienväriä (edistyneiden myyjien opas!). Hän mittasi tytön jalan, ja kertoi tarkan koon: 19,5. Sen jälkeen hän auttoi kengät tytön jalkaan ja antoi asiantuntevia neuvoja vanhemmille: kengän tulee tukea nilkkaa, nahkakenkä on parempi, pohjan on oltava taipuisa edestä, mutta ei takaa. Kymmenessä minuutissa vaaleanpunaiset kengät oli ostettu, ja tyttö käppäili uusilla kengillä isänsä kanssa ympäri valoisaa liikettä.

Lähtiessämme huomasimme kanssamme ensimmäisessä kaupassa hikoilleen perheen astuvan perässämme sisään KIckersiin.

Tyttö vietti loppuiltapäivän läheisessä puistossa uusia kenkiään testaillen valtava hymy huulillaan.

PS. Kickers ei ole sponsoroinut tätä postausta hehe..

Kommentit (0)

Pariisin 12. kaupunginosa ei ehkä tarjoa turistille erityisen kiinnostavia nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi keskustaa edullisempi hotelli täältä voi löytyä. Hotelli 12. kaupunginosassa on kätevä lähinnä siksi, että sinne ajavat kaksi nopeaa, keskustaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin vievää metrolinjaa: 1 6 ja 14. Myös RER-linja A ajaa 12. arrondissementin Nation-aukiolle, suoraan kaupungin toisella puolella olevalta Charles de Gaullen aukiolta ja Riemukaarelta. Lisäksi 12 on rauhallinen kaupunginosa, josta löytyy mm. ihan tavallisia ruokakauppoja, joista voi napata eväitä hotellihuoneeseen.

12 ei tosiaan ole mikään nähtävyysalue, vaikka 11. kaupunginosan rajalla sijaitseva Bastillean aukio ja sen reunalla sijaitseva Bastillen Ooppera ovatkin osa tätä kaupunginosaa.

Harva turisti tuntee 12:n kaupunginosan BercyVillagen, jossa on paljon mukavia ravintoloita, iso elokuvateatteri (jossa kaikki englanninkieliset elokuvat tekstitettyinä, ei dubattuina, versioina) ja kivoja liikkeitä: esim. kosmetiikkaketju Sephoran kauppa, ihastuttava Natures et Découvertes -liike, joka myy kaikkea luontoon ja luonnonmukaisuuteen liittyvää ja oliivituotteisiin keskittyvä Oliviers&Co. Monet liikkeistä ovat avoinna myös sunnuntaisin, mikä Pariisissa on siis edelleen melko harvinaista. Hyvä illanviettoidea on lähteä Bercy Villagen UGC-teatteriin leffaan ja jäädä sen jälkeen johonkin lähiravintolaan syömään. Elokuvaa ennen ehtii tsekata pari kauppaakin.

Bercy Village

http://www.bercyvillage.com/bercyVillage/fr

Metro: Cour Saint Emilion (14)

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Hei, ja kiitos aivan ihanasta blogeista ja erityisesti Pariisin matkailuvinkeistä! Olen mieheni kanssa varannut Pariisin matkan pääsiäiseksi ja saanut paljon hyviä suosituksia nähtävyyksien ja ravintoloiden suhteen, kiitos! Nyt kannan huolta enää vain turvallisuustilanteesta, miten näet tämän päivän tilanteen sieltä Pariisista käsin? Miten viime marraskuisten tapahtumien ja Belgian tilanteen varjo näkyy siellä?

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat