Kirjoitukset avainsanalla muoti

Pääsin pyörähtämään Stockmannin uuden naisten asuste -osaston avajaisissa. Avajaisissa riitti vieraita ja mallien esittelemät laukut olivat kieltämättä upeita, vaikka usein upeat mekot ja cocktailasut varastivatkin huomion. Oma suosikkini laukkukavalkaadissa oli Burberryn uudet ei-ruudulliset nahkalaukut.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhannuksen kunniaksi  - ja yleisön pyynnöstä heh - tässä nyt linkki Sami Korhosen kuvaamaan ja upeasti leikkaamaan lyhytelokuvaan toukokuussa esittämästäni La Seine -performanssista täällä Pariisissa.

Performanssi oli osa muotisuunnittelija / taiteilija Sami Korhosen näyttelyä Passion Marginale, jonka Ricardo Fernandes Galleria oli tuottanut Cloître des Billettesiin Pariisin Marais'ssa. Näyttelyn teemana olivat kasvottomat, erilaisiin kolmiulotteisiin asuihin puetut naishahmot Seinen rannalla. Näyttely tutki puvustuksen merkitystä elokuvan tai teatterin kohtausten dramatiikan luojana, miten hahmon asu vaikuttaa käsitykseemme siitä kuka hän on?

Loimme performanssin yhdessä Samin kanssa hänen teostensa pohjalta (teokset näkyvät myös lyhärin lopussa) ja se esitettiin kolme kertaa. Puvustus on luonnollisesti Samin, hiukset asetteli tyylikkäiksi lahjakas meikki-ja hiustaiteilija Henri Nurmikolu.

 

Kommentit (0)

Joitain yrityksiä voi vain ihailla. Ystäväni Tuulia Mäkinen-Diallon ja hänen miehensä Hamidou Diallon yhdessä perustama suomalais-guinelais-ranskalainen Tensira on yksi niistä.

Tensira syntyi, kun guinealaistaustainen ja Jyväskylässä varttunut Hamidou ja hänen vaimonsa Tuulia tajusivat, että afrikkalaiset käsintehdyt kankaat ovat huippulaadukkaita, ekologisia ja soveltuvat loistavasti länsimaisiin sisustusteksiitleihin. Tuulia on opiskellut Pariisissa muotialaa ja markkinointia ja Hamidou Jyväskylässä ja Pariisissa kaupan alaa, ja heidän yhteistyöllään syntyi Tensira, jonka laadukkaat ranskalaistyyliset tekstiilit ovat löytäneet vahvan asiakaskunnan mm. Ranskassa. Nykyään Tensira työllistää n. 40 henkenä Länsi-Afrikassa ja on osaltaan tukemassa afrikkalaisen kangasperinteen säilymistä.

Pääsin kurkistamaan Tensiran vente privée -myyntiin perjantaina ja nappasin kotiin pari ihanaa tyynyliinaa.

http://www.tensira.com

Showroom Tensira

21, place des Vosges, Paris 3ème

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Jos haluaa päästä trendikkään muotihifistelyn ytimeen Pariisissa, kannattaa suunnistaa Merci concept storeen kolmannessa kaupunginosassa. Mercistä löytyy tyylikkäitä sisustusjuttuja, koruja, vihkoja, kyniä ja muuta paperikamaa sekä vaatteita. Itse tykkään erityisesti kaupan koruista (joista suuri osa on kyllä aika tyyriitä) sekä paperiosastosta.Kaupassa on hauska myös vain kierrellä haistelemassa uusia tuulia.

Kauppakierroksen jälken voi istahtaa ihastuttavaan nimensä mukaisesti kirjoja täynnä olevaan Used books Caféeseen aamupalalle, lounaalle tai kahville. Mercissä on myös kaksi muuta ravintolaa Ciné café, jossa näytetään päivittäin vanhoja klassikkoelokuvia sekä La Cantine - puutarhan puolella oleva lounaspaikka.

Merci

http://www.merci-merci.com/en/

111, boulevard Beaumarchais, 3ème

Metro: Saint Sébastien Froissart (8)

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat