Kirjoitukset avainsanalla Helsinki

Anna 22!

Annankadulla numerossa 22 (tietty) sijaitseva kahvila Anna 22 on huippukiva. Ja läpäisi cappuccino-testinkin upein arvosanoin: kahvi on siis HYVÄÄ, ja palvelukin ystävällistä.

 Suosittelen!

Anna 22

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vapaus tai kuolema!

Ulkoilu drinkkimielessä on Helsingissä hauskaa ja yksinkertaisempaa kuin Pariisissa. Lisäksi lähes joka kerta Helsingissä käydessäni löydän jonkun uuden baarin tai kahvilan, joka tekee vaikutuksen.

Tällä kertaa se oli ystävän suosittelema Liberty or Death Erottajalla. Hämärän, samettiverhoihin kätketyn baarin salaisuus ovat upeat talon cocktailit. Jokaisella drinkillä on listassa oma tarinansa ja/tai runonsa. Hämmentävää oli se, että tarjoilija suositteli minulle cocktailia nimeltä The Road Not Taken. Vilkaisin drinkin ainesosia ja hyväksyin tarjouksen. Ja drinkki olikin erinomainen!

Vasta tilauksen jälkeen luin drinkin tekstin, joka olikin pätkä Robert Frostin kuuluisasta runosta:

"I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I - 

I took the one less traveled by, 

And that has made all the difference."

 Runon ajatus vähemmän kuljetusta tiestä oli pyörinyt viime päivinä usein mielessäni, kun olin miettinyt keskeneräistä romaanikäsikirjoitustani - ja elämää ulkosuomalaisena. Oli hämmentävää nähdä se nyt yhtäkkiä edessäni baarin cocktail-listassa.... Hmmmm.... But what does it all mean? :)

Kommentit (0)

Lapinlahden sairaala-alue ihastuttaa turistia ja ulkosuomalaistakin.

Osuin sattumalta Lapinlahden nyt tyhjillään olevan sairaalan alueelle. Lapinlahden lähde -yhdistys pitää siellä pientä kahvilaa, jonka tarkoituksena on kerätä varoja ja tukea yhdistyksen hankkeelle tehdä alueesta kaikille avoin mielen hyvinvoinnin ja yhteisöllisen toiminnan keskus.

Upean puutarhan keskellä oleva sairaala on vaikuttava ja mieltä rauhoittavakin kahvittelukohde. Suosittelen lämpimästi! 

Toivotaan, että Lapinlahden lähteestä syntyy vielä monta virkistävää ja raikasta puroa. :)

Lisää yhdistyksestä täällä

Kommentit (0)

Vaikka pariisilaiset kahvilat ovat klassikoita, on Helsingissä vieläkin ihanampaa istua kahvilla.

Pariisilaista ja helsinkiläistä kahvilaa ei oikeastaan voi verrata toisiinsa. Pariisissa kahvila on lähes instituutio, lähes muuttumaton klassikko, josta on turha kysellä erikoiskahveja. Kirjoitin aiheesta tarkemmin täällä.

Helsingissä taas rakastan nimenomaan erikoiskahveja, maitovalikoimaa soijasta laktoosittomaan, kahviloiden mukavan  rentoa tunnelmaa sekä ihania leivonnaisia. Tuoreen korvapuustin tuoksu on ehkä kodikkainta maailmassa.

Kaiken kruunaa se, että suurimpaan osaan kahviloita pääsee kätevästi myös lastenvaunujen kanssa.

Tässä muutamia muistoja viime viikkojen kahvihetkistä Helsingissä:

Ciao Cafféssa on kahvin lisäksi myös herkullista italialaista jäätelöä.

Ihana Café Regatta, jossa santsikupista maksetaan asiakkaalle 5 senttiä ja jos käteinen on unohtunut, laskun voi tulla maksamaan myöhemmin.

 Kampin kauppakeskuksen Kaakaopuu, suklaapuoti ja -kahvila, jossa huippumaukkaat kaakaot.

Vanha suosikki Wayne's Coffee, joka löytyy sokkeloisesta Forumista. Superystävällinen palvelu ja huippuhyvät kanelipullat ja latte macchiato.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat