Kirjoitukset avainsanalla helle

Ranskassa on tällä viikolla harvinaisen kova helle.

Vaikka jo viime viikolla valittelin kovaa hellettä Pariisissa, ei se kyllä ollut mitään tähän verrattuna. Tänään lämpömittari näytti +34C ja huomiseksi tänne odotetaan jopa +39 asteen hikistä tunnelmaa.

Meillä ei tosiaan ole kotona ilmastointia, josta kommenteissa kyseltiinkin, koska emme omista asuntoamme, ja ilmastointi tulee sähkölaskuineen nopeasti tosi kalliiksi. 

Tänään viihdyin beben kanssa ihan vain sisätiloissa, koska täällä lämpötila on edes vähän ulkoilmaa alhaisempi ja ikkunoita availemalla saa ilman myös kiertämään.

Huomenna meillä on edessä kuitenkin pari keikkaa iltapäivällä, eli täytyy varmasti alkaa miettiä varjoisinta kävelyreittiä ja mahdollisia ilmastoituja pakopaikkoja matkanvarrelta.

Ranskassa helleaallot ja niiden vaarat otetaan nykyään hyvin vakavasti, koska vuoden 2003 elokuun helleaallossa, jolloin lämpötila ei esimerkiksi Pariisissa laskenut +35 asteen alapuolelle kymmeneen päivään,  kuoli nimenomaan helteen seurauksena noin 15 000 ihmistä. 

Nyt kaupungit ovat järjestäneet ilmastoituihin tiloihin, esimerkiksi elokuvateattereihin, kirjastoihin ja ostoskeskuksiin, leponurkkauksia, joihin erityisesti vanhukset ja muut eniten helteestä kärsivät voivat mennä vilvottelemaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat