Kirjoitukset avainsanalla Pariisi

Ranska ja Pariisi ovat olleet koko viikon tappohelteen (yli +37c varjossa) kourissa. Viime kesän neljääkymmentä hipovat lämpötilat ovat siis palanneet ja vanhat kikat on taas otettava esiin. Menneestä viisastuneena osasin tällä kertaa valmistua aaltoon ja sen aiheuttamaan ahdistukseen paremmin. Tässä pari vinkkiä itselleni:

1. Älä yritä taistella hellettä vastaan, antaudu kuumuuteen ja hengitä rauhassa.

2. Helle ei kestä ikuisesti, mutta älä mieti, milloin se loppuu - muuten se tuntuu todellakin kestävän ikuisuuden.

3. Juo vettä - älä alkoholia...

4. Älä mene pienen perheenjäsenen kanssa ulos kahdentoista ja kuuden välisenä aikana - käytä aika mieluummin vaikka pottaharjoitteluun.

5. Jos ulos on pakko mennä, suunnista lähimpään ilmastoituun kauppaan tai esimerkiksi kivikirkkoon.

6. Viileä kylpy ja suihku auttavat vähän.

7. Herää aikaisin ja käy kävelyllä ennen kymmentä.

8. Sulje ikkunaluukut päiväksi ja tuuleta kämppä iltaisin ja öisin.

9. Investoi pariin hyvään tuulettimeen.

10. Älä urheile.

Kommentit (1)

MM
1/1 | 

Olisihan se ollut mielenkiintoista kokea miltä se helle oikein tuntuu ? Meillä Suomessa oli muutamanakin päivänä + 33 astetta mutta ei se vielä tukalalta tuntunut ! Noilla keleillä olin useanakin päivänä polkupyöräretkellä vain shortsit päällä ,ei muuta ! Juomaa kyllä piti juoda riittävästi ja pienen viileän viiman sai tuntea ihollaan , mietinkin olisiko + 35 astetta se raja missä alkaisi tuntua tukalalta ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisi on elokuussa hiljainen, ellei sitten pyöri ainoastaan pahimmissa turistipaikoissa. Nautimme sunnuntain rauhallisesta menosta neljännen kaupunginosan Marais'ssa.

Kommentit (0)

Pariisissa on paljon upeita, tunnettuja museoita, joissa voi jonotella iloisesti tuntikausia. Museot ovat toki useimmiten ehdottomasti jonotuksen arvoisia, mutta joskus on kiva pistäytyä vähän tuntemattomammissakin museoissa. 

Yksi kiinnostava paikka on juutalaisen kulttuurin museo Marais'ssa. Museo keskittyy lähinnä Ranskan juutalaisten taustoihin ja juuriin Itä-Euroopassa (askenasit) ja Pohjois-Afrikassa (sefardit), mutta esittelee myös juutalaista kulttuuria kuvanneita taiteilijoita, tällä hetkellä mm valokuvaaja Lore Krügerin työtä. 

Musée d'art et d'histoire de judaïsme

http://www.mahj.org/fr/index.php

71, rue du Temple, 3e

 

 

 

 

Kommentit (0)

Pariisi oli valmistakin valmiimpi juhlimaan, maajoukkueella oli hieno yhteishenki, Ranska kaipasi kipeästi hyviä uutisia... Mutta niin vain fudiksen EM meni Portugaliin yllättävän tylsän finaalin päätteeksi.

No Pariisissa, suuressa kansallisuuksien sulatusuunissa, on kaikesta huolimatta tänä iltana bileet, kun kaupungin tuhannet portugalilaiset juhlivat voittoaan.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat