Kirjoitukset avainsanalla Ranska

Ranskan kansallispäivä 14.heinäkuuta on täällä iloinen juhla, heinäkuun lämmössä on kiva mennä katsomaan upeita ilotulituksia koko perheen voimalla. Eiffel-tornin juurella järjestetään joka vuosi konsertti ja viereinen Champ de mars on iltapäivästä alkaen täynnä ihmisiä.

Etelä-Ranskassa kansallispäivän juhlinnassa on mukana oman kokemukseni mukaan pohjoistakin enenmän lapsia, heinäkuun helteissä syödään myöhään ja lapsetkin saavat valvoa. Ilotulitus alkaa klo 22-23 aikaan.

Ajattelin viime marraskuun terrori-iskujen jälkeen, että vaikka Ranska ja sen arvot ovat vahvoja, saisi isku lapsia kohtaan varmasti maan lamaantumaan...

En ehkä osaa sanoa nyt mitään järkevää. Eilen katsoimme uutiskuvia mieheni kanssa mykkinä. Tähän ei voi tottua, sanat vain vähenevät jokaisen iskun myötä. 

Ajattelen lapsia. Terrori-iskussa kuolleita lapsia Ranskan kansallispäivänä. Oksettaa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ranskalaisesta apteekista voi yllättäen löytää ne kaikkein parhaat kauneudenhoitotuotteet.

Tässä pari omaa suosikkiani, joista osa on saatavana myös Suomesta.

1. Bioderma- miellaarivesi, erityisesti herkälle iholle tarkoitettu punakorkkinen pullo. Pesee meikin tehokkaasti, kätevästi ja hellävaraisesti pois.

2. Avènen tuotteet, erityisesti Hydrance Optimale, kosteusvoide, jossa suojakerroin 20. Toinen suosikki on Cold Cream -vartalovoide.

3. La Roche Posayn BB- voide, sävy light sopii omalle supervaalealle iholleni. Peittää ja kosteuttaa hyvin, sopii herkälle iholle.

4. Todellinen taikavoide on ranskalainen Homeoplasmine, joka sopii kaikkien mahdollisten ruhjeiden, ihottumien ja ärtyneen ihon hoitoon.

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Biodermalta löytyy muuten myös hyvä shampoo kuivalle hiuspohjalle! Sopivan iso eikä muistaakseni ollut kauhean pahan hintainenkaan.

Pariisi oli valmistakin valmiimpi juhlimaan, maajoukkueella oli hieno yhteishenki, Ranska kaipasi kipeästi hyviä uutisia... Mutta niin vain fudiksen EM meni Portugaliin yllättävän tylsän finaalin päätteeksi.

No Pariisissa, suuressa kansallisuuksien sulatusuunissa, on kaikesta huolimatta tänä iltana bileet, kun kaupungin tuhannet portugalilaiset juhlivat voittoaan.

 

Kommentit (0)

Ranskassa koulujen kesäloma alkaa yleensä kesäkuun lopussa, tytön päiväkoti on kuitenkin auki kansallispäivään 14.7 saakka. Päiväkoti on kiinni koko elokuun ja avaa ovensa uudestaan vasta maanantaina 5.9.

Ranskassa on kuitenkin ajateltu myös kesällä töitä paiskiva vanhempia, ja jokaisessa korttelissa on ainakin yksi päiväkoti, jonne lapset voivat mennä myös kesällä. Kesäksi pitää kuitenkin ilmoittautua ajoissa, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Pienimmille päiväkotilapsille kesän "regroupement"-päiväkotia ei suositella, koska paikka on usein vieras ja hoitajatkin uusia.

Itse pakenen tytön kanssa Suomeen kesäiseen kielikylpyyn - ja toivon, että Suomessa myös sataa vähemmän kuin täällä...

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat