Kirjoitukset avainsanalla Suonenveto

Oho, täällähän oli vaikka mitä viestejä teiltä!

Ilmeisesti bloggaamiseni kaipaa vielä vähän treenaamista, heh heh. Löysin nimittäin kommenttinne postauksiini vasta nyt parin kuukauden kirjoittelun jälkeen. Suurkiitos siis kaikille kirjoittaneille, ihan mahtavaa saada vastakaikua juttuihini!

Tässä vielä julkinen vastaus paljon kiinnostusta herättäneeseen suonenveto-kirjoitukseen:Saippua sängyssä toimi suonenvetoon yllättävän hyvin. Tai ainakin krampit ovat kaikonneet, vaikken voikaan mennä takuuseen, että syynä olisi sängyssä seilannut saippuapala eikä esimerkiksi magnesiumlisä...

A bientôt!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Synnytysvalmennuksesta voi saada yllättäviäkin vinkkejä...

Ranskassa ei ole neuvolajärjestelmää, vaan jokainen synnytyssairaala seuraa omia äitejään kerran kuukaudessa.

Minun Diaconesses-sairaalassani aloin käydä lääkärin ja kätilön vastaanotolla neljännestä raskauskuukaudesta alkaen - sitä ennen kuukausitarkastuksen hoiti oma lääkäri.

Ranskassa ollaan myös erityisen tarkkoja toksoplasmoosin kanssa, ja jos immuniteettia sairaudelle - kuten minun kohdallani  - ei ole, verikokeessa pitää juosta joka kuukausi.

Eilen pääsin kätilön vastaanoton jälkeen odottelemaan laboratorion ovelle toksoplasmoosi- ja sokerirasituskoetta. Viitisen minuutin odottelun kuluttua huomasin oveen kiinnitetyn kyltin, jossa laboratorion ilmoitettiin olevan lomalla 11. elokuuta saakka...

Odotus olisi voinut helposti venähtää odotettua pidemmäksi...

No, näihin kiemuroihin on saanut Pariisissa kyllä 17 vuoden aikana tottua, sitä on itse asiassa jopa ihmeissään, jos asiat menevätkin välillä suunnitelmien mukaan, heh. 

Lähdin siis pokkana jonottamaan yksityiseen laboratorioon omaan kortteliini ja sain lopulta kokeet (tuntien odottelun jälkeen) hoidettua.

Iloinen yllätys oli kuitenkin iltapäivän synnytysvalmennuskurssi, joka pidettiin myös sairaalan tiloissa. Pienessä viiden pariskunnan ryhmässä saimme hyviä ohjeita raskausajan vaivojen helpottamiseen: isät saivat hierontavinkkejä ja äidit välillä yllättäviäkin tavaroita ostoslistalleen.

Pohkeita rassaaviin yöllisiin kramppeihin suositeltiin mm. perinteisten magnesiumin ja kaliumin lisäksi Marseillen saippuaa. Ei siis kuitenkaan ravintolisänä, heh heh, vaan suoraan sänkyyn iskettynä apuna. Saippuapala siis laitetaan yöksi pohkeita vasten ja katsotaan mitä tapahtuu. Kuulostaa uskomattomalta, mutta aion kyllä kokeilla tätäkin vinkkiä, sen verran ikäviltä krampit ovat etenkin viime viikkojen helleöinä tuntuneet.

Kommentit (8)

1/8 | 

Miten se saippua pysyy? Ilmastointiteipilläkö? :D No hiukan on erilaista meininki kuin täällä Suomessa...Sinä taidat osata jo kielen täydellisesti? Katselin taannoin Jaako Selinin ohjelman sinusta...Ja olen tainnut yhden kirjasikin lukea,vaikka en kyseisen genren fani olekaan...Voi hyvin,jaksamisia helteissä (Täällä jo monta viikkoa uskomattomat +30 astetta) 

Bonsoir!!! Maarit

2/8 | 

Miten se saippua pysyy? Ilmastointiteipilläkö? :D No hiukan on erilaista meininki kuin täällä Suomessa...Sinä taidat osata jo kielen täydellisesti? Katselin taannoin Jaako Selinin ohjelman sinusta...Ja olen tainnut yhden kirjasikin lukea,vaikka en kyseisen genren fani olekaan...Voi hyvin,jaksamisia helteissä (Täällä jo monta viikkoa uskomattomat +30 astetta) 

Bonsoir!!! Maarit

3/8 | 

Kerrothan sitten tuosta saippuakokeilusta :)

Voi vain kuvitella näiden helteiden käyvän odottavien äitien voimille.

Täältä sulle viilentäviä tuulahduksia, ole hyvä!

4/8 | 

Minulle jäi vielä epäselväksi, että miten ne saippuapalat laitetaan pohkeita vasten? Oletko jo kokeillut - onko hyötyä?

Kiitokset blogistasi, mukavaa luettavaa!

 

Katja

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
6/8 | 

Voi KIITOS kaikille kommenteista, jotka tunarina löysin täältä vasta nyt! Saippuapalat laitetaan siis vain sängyn jalkopäähän, niiden ei kuulemma tarvitse olla ihan kiinni pohkeissa :)

Kramppeja ei ole enää ollut, en tosin tiedä, johtuuko se varsinaisesti saippuasta, heh, vai kenties magnesiumista ja vedestä, joita olen muistanut nautiskella entistä reippaammin..

Ranskan kieli sujuu tosiaan 18 vuoden jälkeen jo ihan kivasti :) Ja Jaakko ja maailmanvalloittajat -ohjelmasta jäi minullekin hyvä mieli!

Kiitos kannustuksesta kaikille, helteet kaikkosivat Pariisista yllättävän nopeasti, ja yleensä kovana hellekuukautena tunnettu elokuu on ollut täällä harvinasen viileä - en siis käy valittamaan.

Ihanaa loppukesää kaikille!

<3 Kira

7/8 | 

Hei Kiira! Löysin ihanan blogisi tänä aamuna ja luin sen heti kerralla läpi!  :) Oikein mukavia juttuja ja vertaistukea, kun olen myös raskaana tällä hetkellä - odotan toista lasta ja olen jonkun vuoden sinua nuorempi.

Pakko kuitenkin kommentoida, että kyllä täältä Ranskasta löytyy neuvolasysteemi PMI "protection maternelle et infantile"  , jossa myös raskauden seuranta on mahdollinen. Ite oon kyllä käynyt oma lääkärillä, klinikan gynellä sekä kätilöllä, mutta tiedän että tämä on mahdollista. Ekan lapsen punnitukset ja rokotukset on myös käyty suurimmaksi osaksi PMI:ssä hoitamassa. Minusta sen on helpompaa, kun ei tarvi etukäteen ostaa rokotteita apteekista vaan ne on olleet ainakin meidän lähimmässä PMI:ssä valmiina jääkaapissa ja ilmaiset (carte vitalella). En halunnut mitenkään saarnata, tiedoksi vaan :) Jatka samaan malliin, palaan varmasti kurkkimaan uusia postauksia !  

Tsemppiä sulle kasvavan mahan kanssa! Ihanaa loppukesää!  t. ranskan suomalainen äiti Pariisin läheltä.  

 

 

 

 

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
8/8 | 

Kiitos kommenteista, Äiti Pariisin läheltä! Sain tosiaan kuulla PMI:stä vasta tuon postauksen jälkeen, ja aion ehdottomasti mennä tsekkaamaan sen beben syntymän jälkeen. 

Bon dimanche!

<3 Kira

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat