Kirjoitukset avainsanalla Rauha

Ranskaan julistettiin kolmen päivän suruaika...

Tunnelma Pariisissa on eilisen terrori-iskun jälkeen raskas ja todella surullinen. Harmaa sadesää ei auta asiaa. Tuntuu kuin koko vuosi 2015 olisi lähtenyt käyntiin ihan väärin.

Eilen läheiselle Républiquen aukiolle kerääntyi kymmeniä tuhansia ihmisiä spontaaniin, hiljaiseen mielenosoitukseen. Viesti oli tämä: on ne peut pas tuer la liberté de la presse, nous n'avons pas peur - lehdistönvapautta ei voi tappaa, emme pelkää...

Keskipäivällä ihmiset kokoontuivat Pariisissa Notre Dame -katedraalin eteen ja kaikkialla Ranskassa pidettiin hiljainen hetki uhrien muistoksi. Presidentti Hollande julisti maahan kolmen päivän suruajan. Hän tapasi tänään myös opposition johtajia keskustellakseen yhdessä tilanteesta ja sen vaatimista toimenpiteistä, mikä on Ranskan (lähes) kaksipuoluejärjestelmässä äärimmäisen harvinaista.

Tänään halusin käydä itsekin kunnioittamassa iskun uhrien muistoa ja kävelin bebe rintarepussa Charlie Hebdon toimituksen eteen parin korttelin päähän kotoani. 

Haluan tässä myös vastata kommentoijalle, joka ihmetteli, miksi edellisessä postauksessani "vedin linkin itseeni": Puhun blogissa omasta kokemuksestani elämästä Pariisissa, en kirjoita tässä journalistina, jolloin tietenkin keskittyisin ainoastaan yleisempiin faktoihin. Uskon, että terrori-isku vaikuttaa myös ihmisiin eri tavalla riippuen siitä kuinka kaukana heistä se maantieteellisesti tapahtuu...

Tässä alla kuvia Charlie Hebdon toimituksen edestä tänään...

Kommentit (4)

1/4 | 

je suis Charlie

Sanat eivät riitä kuvailemaan tunteita, kun seuraan koko ajan telkkarista Pariisin tilannetta.

Olen lukenut blogiasi, jotta en unohtaisi suomen kieltä.

Pysykää turvassa ja älkää antako pelon ja terrorin tuhota kirjoittamisen ja elämisen vapautta.

Terveisin

toinen paljasjalkainen 

2/4 | 

Hei Kira ajattelen kovasti sinua, miestäsi ja teidän perhettänne, sekä koko kaupunkia entisenä pariisilaisena.

Pidän todella paljon blogistasi, kaikkea hyvää sinulle!

AE

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään meditoidaan rauhan puolesta ympäri maailmaa, tule mukaan ilmaiseen online-tapahtumaan!

Viimeaikaiset uutiset saavat helposti optimistisimmatkin meistä ahdistumaan. Olo on voimaton ja turhautunut, usko ihmiseen horjuu...

Deepak Chopra, jonka työstä puhuin jo aiemmassa meditaatio-blogissani, järjestää tänä iltana maailmanlaajuisen meditaatiotapahtuman rauhan puolesta. Tilaisuuteen voi osallistua ilmaiseksi netin kautta ja se alkaa Suomen aikaa tänään 8.8. klo 19 (jos satut olemaan jollakin toisella aikavyöhykkeellä, voit tarkistaa alkamisajan allaolevasta globalmeditation-linkistä)

Mitään erityistä kokemusta ei tarvita, kaikki voivat osallistua. Tarkoituksena on lisätä hyvää oloa ja energiaa ympäri maailmaa. Ja kenties päästä Guinnessin ennästystenkirjaan!

Kirjaudu mukaan osoitteessa http://www.globalmeditation.chopra.com/

Aio itse olla mukana täältä Parisista käsin. Olisi kiva kuulla sinun kokemuksestasi tästä rauhan meditaatiosta! Somessa on tapahtumalle käytössä hashtag #iampeace

Namaste.

Kommentit (2)

1/2 | 

Ei tarvitse katsoa uutisia menettääkseen uskonsa ihmiseen,rittää että asuu suomalaisessa kunnallisessa vuokratalossa ja näkee kuinka ihmiset käyttäytyvät kuin apinalaumassa tai kuuntelee oikeistolaisten itsekkyyteen perustuvaa lässytystä, jossa unohdetaan kaikki muu paitsi oma talous.

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
2/2 | 

Todellakin, ahdistavia asioita näkee kyllä kaikkialla. Uskon kuitenkin, että ainoa toimiva vaihtoehto on katsoa valoon päin ja yrittää itse olla se parempi ja oikeudenmukaisempi tyyppi.

Tämä lause (en tiedä kenen viisaan kynästä alunperin lähtenyt) on jäänyt mieleen:

"Sure it's bad when someone is a jerk to you. But things could be worse: you could be that jerk."

Voimia ja valoa sinulle!

<3 Kira

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat