Kirjoitukset avainsanalla ravintola

Pääsin nauttimaan sadepäivän lounaasta italialaisen ystävän kanssa. Suunnistimme Pariisin trendikkääseen 10. kaupunginosaan ja siellä sijaitsevaan uuteen intialaiseen lounaspaikaan Naan. 

Ravintola avautuu klo 12, mutta ovi oli vielä tasalta visusti kiinni, joten suunnistimme vapaapäivän aperitiiville lähikahvilaan ja tilasimme tulvivan Seinen kunniaksi (?) lasilliset prosecccoa.

Proseccon ja maailmanparannuksen äärellä vilahti tunti ja kun yhden maissa palasimme Naaniin, se oli täynnä lounastajia. Suuri osa jonotti kuitenkin take away-tiskille ja saimme kaikesta huolimatta paikan ikkunan vierestä.

Naanin erikoisuus on naan-leipään tehdyt sämpylämäiset täytetyt leivät. Minä valitsin kananaanin ja ystäväni kasvisvaihtoehdon, molemmat olivat maukkaita ja täyttäviä. Eturuoan ja juoman kanssa koko homma maksoi 12€.

Naan ei ehkä ole Pariisin paras intialainen, mutta lounaspaikkana se on todella kiva.

Naan

59, rue des petites écuries, 10e

metro: bonne nouvelle (8,9)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisissa käyneet muistavat varmasti kaupungin keskustassa olevan Les Halles-alueen kauppakeskuksineen. Pari viimeistä vuotta alue on ollut valtavassa myllerryksessä, kun sitä on päivitetty entisestä betonikellarista vähän modernimpaan malliin. Nyt suuri osa alueesta on valmistunut ja pääsin tällä viikolla kurkistamaan lopputulosta, joka onkin yllättävän ilmava. 

Les Halles oli pitkään vähän tylsä ja ruma alue, jonne ei oikein tehnyt mieli lähteä kuin pakon edessä: kauppakeskus oli sokkeloinen ja sen alla oleva metroasema supersekava. Mutta nyt näyttää siltä kuin tilaa olisi enemmän ja suunnistaminenkin yksinkertaisempaa. 

Ylätasanteella sijaitsevasta Champeaux-ravintolasta on kuulemma myös kovaa vauhtia tulossa hyvinkin suosittu trendipaikka.

http://forumdeshalles.com/

Metro: Chatelet, Les Halles (1, 4, 7, 11, 14, RER A, RER B)

Kommentit (0)

Kylmänä huhtikuun iltana on kiva muistella omia kuukauden takaisia synttäreitä. Vaikka en tällä kertaa bileitä saanutkaan, otin kyllä siitä huolimatta päivästä kaiken irti. Aamupala napattiin Pain Quotidienissa aivan Galeries Lafayetten vieressä - Pain Quotidien-ketjun paikat ovat aina ihania, mutta tämä nimenomainen Pain on melkein aina kivan tyhjä, mikä on Pariisissa harvinaista. Lisäksi lähellä on läjä kivoja kauppoja, joissa voi tarvittaessa jatkaa omien synttärilahjojen shoppailua...

Pain Quotidien

http://www.lepainquotidien.fr/store/galeries-lafayette/#.Vx0WCDCLSM8

99, rue de Provence, 9ème

Metro: Havre Caumartin (7,9) Chaussée d'Antin (9)

 

Iltapäivällä rakas ystävä tarjosi vielä leivoshetken Galeries Lafayetten Angelina-kahvilassa, joka on juuri sitä tuuheinta Pariisia parhaimmillaan: shampanjalasit kimaltavat, tarjoilijat ovat viimeisen päälle kohteliaita ja leivokset... no, sanotaan nyt vaikka, että ne vievät kielen mennessään. Angelina on tunnettu myös erityisesti superhyvästä kaakaostaan.

Angélina Galeries Lafayette

http://haussmann.galerieslafayette.com/angelina-3/

Päärakennuksen 1.krs (suomalaisittain toinen kerros)

 

 

Kommentit (0)

Pääsin keskiviikkona ulkoilemaan pitkästä aikaa kavereiden kanssa. Pariisissakin on päästy after work-paikkojen makuun, ja yksi ehkä hauskimmista on Rosa Bonheur Sur Seine aivan Invalides-kirkon kulmilla Se on baari/ravintola/ja tanssahdellakin voi -paikka peniche-jokilaivassa Seinen varrella. Suosittelen kaikille etenkin lämpiminä kesä-ja kevätiltoina.

Rosa Bonheur Sur Seine

http://www.rosabonheur.fr

Port des Invalides, 8ème

Metro: Invalides (8)

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat