Kirjoitukset avainsanalla politiikka

Miksi olen masentunut, vaikka kaikki on hyvin?
 
Kirjailija ja henkinen valmentaja (tämä termi kuulostaa minusta tyhmältä ja eurooppalaisten korvissa gurumaisen kököltä, mutta en nyt tähän hätään keksi mitään fiksumpaakaan...) Marianne Williamson on usein saanut vastata tähän kysymykseen.
Lähes kaikki taistelevat jossakin vaiheessa elämäänsä masennuksen ja surun kanssa: läheisen kuolema, työttömyys, ero, sairastuminen ja niin edelleen. 
Williamson korostaa usein puhuessaan, että suru ja sureminen ovat osa elämää, ei ole järkevää tai tervettä yrittää kaataa vaaleanpunaista maalia masentuneen mielen päälle ja pakottaa itseään iloiseksi, jos elämässä on menossa vaikea vaihe. Vain kriisin läpi kulkeminen ja surun aito kokeminen vievät surun ja masennuksen lopulta pois.
 
Mutta entä jos kaikki tuntuu olevan hyvin ja silti masentaa? Williamson korostaa, että "terveen" ihmisen on lähes mahdoton olla tuntematta jonkinasteista masennusta nykymaailman valtavan negatiivisen informaatiotulvan keskellä. Williamsonin mukaan voimme olla todella onnellisia vasta kun olemme kaikki onnellisia, koska sisimmässämme olemme kaikki "erityisherkkiä", emme voi olla aistimatta toisten hätää...
 
 
Alla Marianne kertoo uudesta surua ja masennusta käsittelevästä kirjastaan Tears to Triumph (Harper One, 2016 - toistaiseksi saatavana vain englanniksi).
 
 
 
 
 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rakastan jalkapalloa. Mikä siis voisi olla mahtavampaa kuin EM-kisat omassa kotikaupungissa?

Tällä kertaa urheilujuhlan tunnelma on pilaamassa vähän liian moni tekijä. Kuten uutisista on varmasti Suomessakin jo ehtinyt nähdä, Ranska kamppailee tällä hetkellä valtavien ongelmien kanssa: on uutta työlakia vastustavia mielenosoituksia ja lakkoja (meidänkin kadulla ovat mm.roskikset odottaneet tyhjentämistä jo monta päivää), humalapäissään toisiaan hakkaavia huligaaneja, nyt jo kivan tutuksi käynyt terroriuhka ja kaiken lisäksi vielä viime viikkojen valtavat tulvat.

Onneksi Ranska voitti ensimmäisen ottelunsa ja uutisiin  saatiin vaihteeksi jotain positiivistakin.

Muutaman aurinkoisen hellepäivän jälkeen tänään alkoi taas vaihteeksi sataa. Ostin läheisestä suklaarasioita lohdutukseksi jalkapalloaiheisen suklaarasian.

#allezlesbleus

Kommentit (0)

Ranskassa keskitytään tänään juhlimisen sijaan aluevaaleissa äänestämiseen (ainakin toivottavasti). Terrori-iskujen jälkeen tulevat vaalit ovat tällä kertaa tavallista seuratummat. Mielenkiintoista nähdä, miten (jos mitenkään) viime aikojen tapahtumat vaikuttavat tulokseen.

Itsenäisyyden juhlapäivänä on pakko vähän fiilistellä ja hehkuttaa itsenäisyyttä sekä Euroopan yhteisiä vapauden veljeyden ja tasa-arvon arvoja, joita ei pidä erehtyä pitämään itsestäänselvyyksinä. Skål niille, toivotaan, että ensi vuonna itsenäisyyspäivää saadaan juhlia rauhallisemmissa ja toiveikkaammissa tunnelmissa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Kommentit (0)

Ulkomailla äänestetään ennakkoon.

 Kävin äänestämässä Suomen suurlähetystössä keskiviikkona.

Pariisin suurlähetystö alkaa tuntua jo hyvinkin kotoisalta paikalta äänestää, koska - vaikka en vielä silloin Ranskassa asunutkaan - kävin elämäni ensimmäistä kertaa äänestämässä juuri Pariisissa. Vuosi oli 1994...

Ulkosuomalaisille vaalit ovat aina myös kiva mahdollisuus tavata tuttuja. Usein äänestämään mennään yhdessä ja velvollisuuden täyttämisen jälkeen voidaan jatkaa maailman parantamista lounaan tai drinkin merkeissä. 

Tällä kertaa pääsin lounaalle pitkäaikaisen ystävän kanssa Bastillen Bagelstein-lounasravintolaan. Bagelstein on ylpeä ja tunnettu korkealaatuisista, herkullisista bageleistaan ja hauskasta sisustuksestaan. Ja kieltämättä lounaan hinta-laatusuhde oli hyvä ja tunnelma rento.

Bagelsteinista lisää täällä

Kivan iltapäivän kruunasi upea sää +20C ja aurinkoaaaaaa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat