Kirjoitukset avainsanalla Akupunktio

Oikean käden keskisormeni murtui kaksi vuotta sitten softball-treeneissä ja se jouduttiin leikkaamaan ns. mallet fingerin takia. PItkän fysioterapian ja kaikenlaisen vääntelyn jälkeen, sormi on kyllä edelleen kasassa, mutta ei oikein taivu entiseen tapaan.

Ystäväni suositteli kokeilemaan kiinalaista lääketiedettä ja erityisesti akupunktiota, ja teinkin työtä käskettyä. Neulojen alla lepäily saa kyllä selvästi veren ja energian kiertämään sormessa paremmin ja se tuntuu taipuvankin hiukan enemmän.

Sain neulojen lisäksi reseptin kiinalaisia yrttilääkkeitä varten, joiden on tarkoitus parantaa verenkiertoa. Jännä nähdä, miten ne tehoavat.

Kuvissa näkyy sormeni matka sairaalasta sairaanhoitajan kautta röntgeniin ja takaisin pari vuotta sitten.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Auttaako akupainanta tai shiatsu-hieronta supistuksiin?

Perjantaina pääsimme kolmannelle synnytysvalmennustunnille Diaconnesses-synnytyssairaalaamme.

Synnytysvalmennus ei muuten ole Ranskassa mikään itsestäänselvyys, kaikki sairaalat eivät tunteja järjestä, ja meidänkin sairaalassamme jokaiselle tunnille pitää muistaa tarkkaan ilmoittautua erikseen. Tunteja vetävät sairaalan kätilöt, joista jokaisella on vähän oma tyylinsä ja erikoisalansa.

Perjantain valmennustunnin vetäjä oli erikoistunut akupunktioon ja shiatsu-hierontaan, ja tunti olikin tuleville äideille varsin mukava: koko puolentoista tunnin sessio harjoiteltiin erilaisia selkähierontatekniikoita, joilla puolisot voivat helpottaa supistusten aiheuttamaa kipua. Hieronnan ideana on lähinnä lämmittää ristiluun ja alaselän aluetta supistusten aikana pyörivillä kämmenen liikkeillä. Jos hierojan käsi väsyy, jo se, että lämmintä kättä pitää ristiluun päällä, auttaa.

Meille näytettiin myös muutama akupainantapiste, joiden avulla voi joko parantaa energiatasoa tai helpottaa jännityksiä kropassa.

Tämä piste tuo lisää energiaa.

Varpaiden välissä oleva piste auttaa rentoutumaan.

Viimeisen raskauskuukauden aikana kätilö suositteli myös käymään kolmisen kertaa akupunktiossa, sen avulla kohdunkaulaa valmistetaan synnytykseen.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat