Kirjoitukset avainsanalla Synnytys

Kuka käynnistää synnytyksen?

Ti 21.10.2014 klo 17.

Ehdin istuskella huoneessani tyytyväisenä lehtiä lueskellen ja kavereille viestien pari tuntia ennen kun mieheni paukkaa täpinöissään paikalle ja uusi monitoring-kierros alkaa.

Verenpaineen mittauttamisesta ja vauvan kuuntelusta on tullut uusi suosikkiharrastukseni, viime viikoilta on tallessa varmasti satoja arvoja,

Illalla sairaanhoitaja kysyy, tunnenko mittauslaitteen huomaamat supistukset itse. Vastaan nauraen (!!), että joo, tunnen kyllä jotain kipua alavatsassa. Nauru ehtii kyllä laantua myöhemmin moneen kertaan, heh.

Minulle ilmoitetaan, etten valitettavasti saa nyt syödä paljon, koska synnytyksen käynnistämisessä pitää vatsan olla tyhjä. Heitän naamaan pari lusikallista sairaalan kasviskeittoa ja katson vierestä, kun mieheni saa syödä pasta-annokseni. Nälkä kurnii vatsassa. Nälkä ja joku muu: supistukset alkavat poltella alavatsaa.

Illan ja alkuyön kuulostelen kipua ja supistusten tiheyttä, lataamme puhelimeen Contraction Calculator-sovelluksen, jonka avulla näkee mihin tahtiin supistuksia tulee ja milloin saavutetaan ns. 5-1-2 -rytmi: minuutin kestävä yhä kivuliaampi supitus joka viides minuutti kahden tunnin ajan.

Selailemme synnytysvalmennusmuistiinpanojamme ja mieheni alkaa lämmitellä shiatsutaitojaan. Yritämme myös saada vähän unta silmään ennen huomisaamun koitoksia. 

Puoli neljältä aamulla herätän mieheni. Supistukset eivät enää naurata. Puhelinsovelluksen mukaan niiden rytmi on nyt tasainen, minuutin aalto joka viides minuutti.

Kahden tunnin kuluttua kello on puoli kuusi aamulla ja puhelinkin on vakaasti sitä mieltä, että synnytys on käynnistymässä luonnollisesti ennen aamupäiväksi suunniteltua käynnistystä. "Näin käy usein", ilmoittaa ystävällinen sairaanhoitaja meille. "Vauva tai äiti päättää, että on mukavampi saada homma käyntiin itse."

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat