
Marraskuun lopussa Ranskassa juhlitaan Beaujolais Nouveauta
Marraskuun kolmantena torstaina Ranskassa maistellaan Beaujolais Nouveauta. Beaujolais on tunnetuin vin de primeur, viini joka juodaan valmistusvuotensa aikana.
Beaujolais Nouveau ilmestyy baareihin, viinikauppoihin ja ravintoloihin siis vain muutaman viikon kuluttua syksyn sadonkorjuusta. Perinteen mukaan myynti aloitetaan aina keskipäivällä marraskuun kolmantena torstaina.
Eilen pääsin ystävien kanssa maistamaan tämän vuoden Beaujolaista vauvan iltaunien aikaan. Tapoihin kuuluu yrittää löytää uudesta viinistä erilaisia makuja: banaanin, aprikoosin tai esimerkiksi viikunan sävyjä, vaikka yleinen mielipide onkin, ettei Beaujolais Nouveau koskaan ole mikään erityisen hyvä viini. Itse en ole mikään viiniasiantuntija, mutta Beaujolaisin maistaminen on silti mukava hetki keskellä marraskuun pimeitä sadepäiviä.
Bebekin on alkanut jo nukkua öisin vähän pidempiä pätkiä, mikä jättää meille jonkun verran aikaa seurustella kotona kavereiden kanssa.
Santé! eli skål siis vaan kaikille Beaujolaisin ja pimenevien iltojen kunniaksi.