Kirjoitukset avainsanalla äidinmaidonkorvike

Maailman ainoa suomalainen, joka ei imetä

"Ai, te olette siis se maailman ainoa suomalainen, joka ei imetä", kotikäynnillä oleva kätilö nauraa.

Suomen maine imetysmaana on Ranskassa selvä. Ja minä olen siis ilmeisesti se poikkeus joka vahvistaa säännön.

Keisarinleikkauksen ja sitä seuranneen sisäisen verenvuodon takia kroppani jäi niin sanotusti maitojunasta, eikä imetys enää oikein tuntunut mahdolliselta. Kaikki energia meni leikkauksista toipumiseen, ja imetyksen vaatimia voimia ei vain ollut.

Hyppäsin siis mukaan tuttipullokaruselliin, Iloiseen läträykseen Evian-veden ja äidinmaidonkorvikejauheen kanssa. Ranskassa äidinmaidonkorviketta valmistavat laboratoriot ovat valtavia yrityksiä, koska suurin osa naisista ei imetä. Maitomerkkejä ja -laatuja on vaikka kuinka paljon, luontaistuotekaupoista saa jopa vuohenmaidosta tehtyä luomujauhetta. Lääkärin mielestä eri merkeissä ei ole sen suurempia eroja ja voimme valita niistä oikeastaan minkä tahansa.

Ihan aluksi bebe söi keskosille ja erityisen pienikokoisille vauvoille tarkoitettua erikoismaitoa, mutta on nyt siirtynyt 0-6kk -vauvojen maitoon. Valitsimme maidon lähinnä hinnan perusteella, mutta otimme tytölle kuitenkin lait épaissi- maitoa, joka on paksumpaa kuin tavallinen ja kuulemma pitää nälän paremmin loitolla. En tiedä, johtuuko siitä, mutta tyttö nukkuu välillä öisin jo seitsemän tunnin pätkiä!

Alkuhämmennyksen jälkeen olen lopulta ihan tyytyväinen tuttipullosirkukseeni. Bebeä voi syöttää kätevästi niin isä kuin äitikin, tiedämme aina tarkkaan, kuinka paljon tyttö on syönyt ja mikä parasta, voin illalla juoda lasin viiniä.

 Tyttö on nyt seitsemän viikon ikäinen ja juo 120 ml maitoa 6-7 kertaa päivässä, noin kolmen tunnin välein. Tuttipullojen peseminen ja maitojauheen säännöstely valmiisin annospurkkeihin ovat uusi suosikkiharrastukseni. Erityisesti viideltä aamulla jauheen tähtääminen tuttipullon pieneen suuhun on mukavaa...

Kommentit (4)

1/4 | 

Synnytyskertomuksesi oli kuin suoraan meidän tarinamme jouluna 2011. Mikään ei menny kuin oppikirjassa ja olen vieläkin onnellinen siitä että vauva ja minä selvisimme hengissä. En ole koskaan ollu niin heikossa kunnossa kuin tuon kokemuksen jälkeen ja palautuminen otti kauan.tyttömme on ns. pullolapsi ja voi sitä suomalaisten naisten syyllistävä meinikiä... en välittänyt ja kaikki meni hienosti.nauttikaa ensimmäisestä joulusta !

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
3/4 | 

Kiitos kommenteista - oli tosiaan aika hurja kokemus tuo tuplaleikkaussynnytys. Nyt pikkuhiljaa alkaa voimat palailla, ja ilo siitä että tosiaan molemmat selvittiin, nousee pintaan. Ihanaa joulua sinullekin! 

4/4 | 

Voi kuinka somia maitojauhepakkauksia! Onhan pulloruokinta kätevää, isäkin pääsee ihan eri tavalla osallistumaan ja äiti saa enemmän lepoa. Kaikki voivat hyvin. Nauttikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat