Kirjoitukset avainsanalla uskonto

Pariisissa on paljon upeita, tunnettuja museoita, joissa voi jonotella iloisesti tuntikausia. Museot ovat toki useimmiten ehdottomasti jonotuksen arvoisia, mutta joskus on kiva pistäytyä vähän tuntemattomammissakin museoissa. 

Yksi kiinnostava paikka on juutalaisen kulttuurin museo Marais'ssa. Museo keskittyy lähinnä Ranskan juutalaisten taustoihin ja juuriin Itä-Euroopassa (askenasit) ja Pohjois-Afrikassa (sefardit), mutta esittelee myös juutalaista kulttuuria kuvanneita taiteilijoita, tällä hetkellä mm valokuvaaja Lore Krügerin työtä. 

Musée d'art et d'histoire de judaïsme

http://www.mahj.org/fr/index.php

71, rue du Temple, 3e

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enkelit kuuluvat niin juutalaisuuteen, islamiin kuin kristinuskoon ja yllättävän monet agnostikotkin uskovat ainakin jollakin tasolla enkeleihin ja heidän suojelukseensa.

Nykyään julkisuudessa pyörii myös useita kirjailjoita /"henkisiä" opettajia / "enkeliterapeutteja" , jotka sanovat näkevänsä enkeleitä ja/tai tuntevansa niiden läsnäolon. Suomessakin on tutustuttu mm. irlantilaiseen Lorna Byrneen, jonka kirja Enkeleitä hiuksissani (Otava, 2009, suom. Joel Kontro) on ollut varsin suosittu. Kuuluisin enkeliviesteilijä on kuitenkin kenties amerikkalainen Doreen Virtue, joka on kehittänyt enkelien viesteille useita enkelikorttipakkojakin.

Uuden sukupolven enkelihörhö on skotlantilainen Kyle Gray, jonka sivuilta löytyy paljon ilmaista materiaalia. Hänkin on kehittänyt arkkienkeleiden viesteille oman korttipakan.

Olemme ystävienikin kanssa käyttäneet näitä enkelikorttipakkoja silloin tällöin hyvän mielen levittämiseksi ja mielenrauhan saavuttamiseksi, vaikkemme otakaan juttua kovinkaan tosissamme. Parasta korteissa on positiivinen viesti, joka auttaa ehkä näkemään oman tilanteen uudesta optimistisemmasta näkökulmasta. Kuten muissakin "ennustuskorteissa", myös enkelikorteissa tärkein pointti on kai juuri se, että kortit saavat lukijan itse etsimään ratkaisua kysymykseensä, kortin viesti ja kuva ovat lopulta toissijaisia juttuja, pääasia on että pysähtyy hetkeksi rauhassa miettimään tilannettaan. 

En itse usein tiedä, mitä enkeleistä ja niiden olemassa- tai olemattaolosta pitäisi ajatella, mutta ajatus enkeleistä on kieltämättä lohdullinen ja kaunis.

Nostin muuten tätä blogia varten yhden kortin Doreen Virtuen Messages from your Angels -korttipakasta. Kortti oli arkkienkeli Gabriel (kuvassa), joka kertoi seuraavaa: "You have an important life purpose involving communication and the arts. Please don't allow insecurities hold you back. I will help you." 

Okei, selvä, hehe.

http://www.kylegray.co.uk/

 

Kommentit (0)

Viides kaupunginosa on Pariisin-turistille oiva kohde, se on Pariisin vanhin alue, ja siellä voi käppäillä niin latinalaiskorttelissa kuin ihastuttavan rue Mouffetardin torikadullakin (metro: Place Monge (7) ). Viides kaupunginosa on kallis paikka asua, hotellitkin ovat todennäköisesti kalliimmasta päästä, mutta Sorbonnen yliopistorakennusta ja Jardin des Plantes -puistoa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Muita suosikkejani ovat Institut du Monde Arabe, jossa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa näyttelyistä keskustelutilaisuuksiin, turistia kiinnostanee ennen kaikkea yläkerran näköalaravintola, jossa tarjoillaan herkullisia libanonilaisen keittiön antimia.

Institut du Monde Arabe

http://www.imarabe.org/

1, rue des Fossés-Saint-Bernard, 5ème

Metro: Jussieu (7)

Arabimaailmaan voi tutustua myös Mosquée de Paris -moskeijan yhteydessä olevassa hammamissa sekä kahvila-ravintolassa, jonka terassilla voi nauttia minttuteestä ja pohjoisafrikkalaisista leivoksista tai poltella shisha-vesipiippua.

La Mosquée de Paris

http://www.restaurantauxportesdelorient.com/index.html

39 rue Saint-Hilare, 5ème

Metro: Place Monge, Censier Daubenton (7)

 

Ykkössuosikkini on kuitenkin ehdottomasti joogasali Rasa.

http://rasa-yogarivegauche.com/en/index.php

21 rue Saint Jacques, 5ème

Metro: Cluny La Sorbonne (10), Saint Michel (4)

Kommentit (0)

Jokainen juhlii - tai on juhlimatta - pääsiäistä omalla tyylillään ja omista syistään. Minulle pääsiäinen on aina ollut tärkeä juhla: kevät voittaa talven, elämä voittaa kuoleman, valo pimeyden ja rakkaus pelon.

Tänään saimme viettää pääsiäissunnuntaita vaihtelevassa säässä, välillä kauniissa auringonpaisteessa, välillä kaatosateessa, lämpömittari näytti kuitenkin kivasti jopa viittätoista lämpöastetta.

Tässä pari kuvaa matkan varrelta.

Valoisaa pääsiäistä kaikille!

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat