Kirjoitukset avainsanalla lantionpohja

Miten lantionpohjaa treenataan kätilön kanssa?

Kommenteissa tuli kysymyksiä lantionpohjatreenistä kätilön kanssa. Paikallinen kela korvaa siis Ranskassa kymmenen käyntiä kätilön tai fysioterapeutin luona lantionpohjalihastreenissä. Kätilön kanssa treenaaminen tapahtuu vähän kuin gynekologisessa sisätutkimuksessa, kätilö kehottaa jännittämään vuorotellen eri puolia lantionpohjalihaksistosta esim. mielikuvien avulla (kukan lehdet suppuun, vetoketju kiinni jne.) ja kertoo sitten kirjaimellisesti ihan oman näppituntumansa (heh heh) perusteella, miten hyvin lihakset toimivat. Jotkut kätilöt käyttävät treenaamisessa myös eräänlaista luotainta, jota treenaajapotilas voi käyttää itse ja joka näyttää vieressä olevalta näytöltä, miten lihakset toimivat.

Kätevää kätilön luona treenaamisessa on se, että beben voi ottaa mukaan. Sille on varattu oma babysitteri tutkimussohvan vierestä, ja odotushuoneessa on niin hoitopöytä kuin imetystyynykin.

 Kerron seuraavina viikkoina, miten vatsalihastreeni fysioterapeutin kanssa toimii, kunhan saan varattua ajan sopivalle terapeutille. Hänen kanssaan on tarkoitus siis vetää myös kymmenen kerran korvattu setti vatsalihaksia.

Kommentit (2)

käyttäjä-439
Liittynyt21.5.2013
1/2 | 

Todella hienoa, että tällaiseen on mahdollisuus. Eipä ollut mitään moisesta edes puhetta kun sain omat lapseni joita nuorin on nyt 19-vuotias. 

Myös jumppavideo on kiinnostava. Suomi on hyvä maa, mutta monissa asioissa olisi vielä parantamisen varaa sairaanhoidon ja kuntoutuksien alueella. Harmi ettei itselläni ollut aikanaan mahdollisuutta tällaisiin. 

hanna

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
2/2 | 

Hei Hanna, 

Minustakin tämä on ihan loistava mahdollisuus äideille - ja tuo myös kivasti vähän omaa aikaa vauva-ajan keskelle.

Aurinkoisia päiviä sinulle!

Kira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat