Kirjoitukset avainsanalla KonMari

Tekeekö siisti koti onnellisemmaksi?

Kevät - suomalaisittain kesä - on kaatunut Pariisin päälle ja tekee mieli pestä ikkunat ja järjestää komerot. Vain harvoilla on Pariisissa varaa asua oikeasti perheelleen tarpeeksi tilavassa asunnossa - useimmiten lapsiperheet muuttavat kaupungin ulkopuolella oleville esikaupunkialueille, joista monet ovatkin varsin viehättäviä (ja toiset ihan karmeita, mutta niin kai se on kaikkialla).

Pienen asunnon haaste - je kenties myös etu - on siinä, että jos haluaa pitää sen edes jotenkuten siistinä on pakko karsia tavaramäärä minimiin.

Olen nyt pari viikkoa käynyt läpi vaatteitamme ja saanut kokoon viitisen isoa jätesäkillistä kierrätykseen menevää kamaa. Beben vaatteita on yllättäen jo nyt eniten.

Törmäsin sopivasti myös japanilaisen Marie Kondon KonMari-siivousmenetelmään, jonka taustalla on ajatus siitä, että siisti ja vain vähän tavaraa sisältävä koti parantaa elämänlaatua ja tekee onnelliseksi. Marie kehottaa tekemään kodin järjestämisestä esimerkiksi kuuden kuukauden projektin, jonka aikana karsitaan kaikki paitsi aitoa iloa tuovat tavarat, opetellaan viikkaamaan paidat ja hameet ja päätetään jokaiselle tavaralle oma paikka.

KonMarin ajatus on tehdä kodista turvallinen, arvostettu paikka, jota tervehditään joka kerta, kun sen kynnyksen yli astutaan.

Marie Kondon kirja on käännetty myös suomeksi: KonMari - siivouksen elämänmullistava taika (Bazar, 2015, suomennos: Päivi Rekiaro)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat